Društvo

Građani da se ne približavaju visokonaponskom kablu ka Lovćenu

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) upozorila je građane da je opasno da se približavaju visokonaponskom energetskom kablu koji je postavljen po zemlji od Radio-difuznog centra na Lovćenu do lokalnog puta, paralelno sa trasom havarisanih stubova dalekovoda Škaljari-Lovćen.
Građani da se ne približavaju visokonaponskom kablu ka Lovćenu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz EPCG, u zoni kabla su zbog bezbjednosti građana postavljena propisana obilježja, odgovarajuće table i trake upozorenja.

"Nevrijeme koje je prošlog mjeseca zahvatilo našu državu, prouzrokovalo je kvarove na 35 kV dalekovodu Škaljari-Lovćen usljed kojih je bez napajanja električnom energijom ostao emisioni centar na Lovćenu", kaže se u saopštenju.

Navodi se da, zbog nepristupačnog terena prekrivenog zaleđenim snijegom, još nije moguće trajno sanirati nadzemni vod, pa su obezbijeđeni alternativni način napajanja postavljanjem energetskog kabla po zemlji.

"Kada vremenski uslovi dozvole, ekipe FC Distribucije će sanirati dalekovod, postaviti nove stubove i uspostaviti redovan (nadzemni) način napajanja, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.