Vaterpolo

Šoštar razgovarao sa predstavnicima Podgorice, obišao i bazene

Visoki zvaničnik Svjetske vaterpolo i plivačke asocijacije (FINA) Aleksandar Šoštar kazao je danas da je Crna Gora dobila organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva, ali da je zbog promjene grada domaćina potrebna dodatna inspekcija
Šoštar razgovarao sa predstavnicima Podgorice, obišao i bazene
Portal AnalitikaIzvor

Visoki zvaničnik Svjetske vaterpolo i plivačke federacije (FINA) Aleksandar Šoštar u pratnji direktora Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Petra Porobića obavio je danas sa predstavicima Glavnog grada Podgorica, zamjenicima gradonačelnika Časlavom Vešovićem i Borisom Mugošom, direktoricom Turističke organizacije Podgorica Tanjom Popović, izvršnim direktorom Sportskih objekata Vojkanom Markovićem, te samostalnim savjetnikom za sport Glavnog grada Rajkom Ćupićem, razgovore oko organizacije Svjetskog juniorskog vaterpolo prvenstva 2016. godine u Podgorici.

’’Velika je čast ugostiti velikane vaterpolo sporta kao što su Aleksandar Šoštar i Petar Porobić. Organizacija ovako velikog takmičenja bi bila izuzetna stvar za Podgoricu, i mi ćemo maksimalno ozbiljno pristupiti projektu kako bi sve proteklo na najbolji mogući način. Prije mjesec dana smo upoznati sa promjenom domaćinstva i kandidovanjem Podgorice, i sa velikom odgovornošću prihvatamo organizaciju Svjetskog prvenstva. Grad Podgorica snosiće značajan dio obaveza, i uradićemo sve da svi budu zadovoljni. Već smo organizovali jedno veliko takmičenje, podsjećam riječ je o Svjetskoj ligi 2009. godine, i sa tim iskustvom i dodatnim snagama vjerujemo da ćemo biti odličnim organizatori Svjetskog prvenstva za juniore’’, poručio je zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović.

sastanakpgsostar11

Visoki zvaničnik FINA i proslavljeni jugoslovenski vaterpolista Aleksandar Šoštar kazao je da je Crna Gora dobila organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva, ali da je zbog promjene grada domaćina potrebna dodatna inspekcija kako bi se uvjerili u mogućnosti Glavnog grada.

’’Bio sam prisutan 2009. godine kada se organizovala Svjetska liga na visokom nivou. Uostalom, sva vaterpolo takmičenja koja su bila organizovana na prostoprima bivše Jugoslavije su bila izuzetno dobro organizovana. Ovo je jako dobra i pametna stvar za Crnu Goru što je prihvatila organizaciju ovako velikog takmičenja, jer će učestvovati 20 ekipa. Ovaj šampionat može da donese mnogo toga dobrog ne samo Podgorici i Crnoj Gori nego vaterpolu kao sportu uopšte. Podgorica zaslužuje da ima razvijen vaterpolo, znam da ovdje postoji veliko interesovanje za bavljenje vodenim sportovima, i velika je šteta što već do sada ne postoji nekoliko klubova, prije svega zatvorenih bazena koji su jako potrebni ovom gradu. Dakle, da bi ova organizacija bila na izuzetnom nivou, pored ova dva bazena koja su u odličnom stanju, potreban je još jedna, pa da se zaokruži cjelina, i dobijete jedno odlično organizovano takmičenje’’, poručio je Šoštar.

Sa dva otvorena bazena u velikoj mjeri ispunjavamo uslove da organizujemo Svjetsko prvenstvo za juniore, ali ako bismo obezbijedili treći bazen samo za treninge, onda bismo u potpunosti ispunili sve uslove, čime bi dobili i komforniju organizaciju, poručio je direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Petar Porobić.

‘’Smatram da ako sada propuštimo ovu šansu za organizaciju Svjetskog prvenstva, teško u budućnosti možemo očekivati da će nam dati neku novu priliku. Samo takmičenje nije primarni cilj, već je ovo idelana prilika da objekte stavimo u funkciju, i da pokrenemo vaterpolo i plivački sport u Glavnom gradu. Što se tiče trećeg bazena, obavili smo razgovore sa čelnim ljudima kompanije ‘’Čelebić’’ koji su izrazili spremnost da zatvoreni bazen u Donjoj Gorici, nakon njegovog završetka, u potpunosti stave u funkciju takmičenja’’, poručio je Porobić.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dakle,valda(? sad je svima i..
03.03.2015. 17:47

...svakome na svaki kantun jasno-kako i kojim stazama "otpliva"-potonju dionicu "maratona 1947-2014" Jugopetrolje iz Boke-čitaj Kotora uz Port Milevu i Moraču-pred Viseći most kod Dječijeg teatra u Duklju? Što bi naš kvarni narod-iz Kotora reka:"SDPS-SamoDilerišuPrk...mSvojim"? Pod parolom"sportovi na vodi pola zdravlja-sankanje na snijeg po Luži(Porat Kotor) ona druga polutica od (ne)zdravoga razuma"?

0
0
b bombonica
03.03.2015. 16:09

što nema video izjava, da nije što pošlo po zlu?

0
0