Svijet

OBAMA: Ubistvo Njemcova znak pogoršanja klime u Rusiji

Ubistvo ruskog opozionog političara Borisa Njemcova znak je pogoršanja klime u Rusiji, gdje su građanska prava i slobode medija nazadovale u posljednjih nekoliko godina, smatra američki predsjednik Barak Obama.
OBAMA: Ubistvo Njemcova znak pogoršanja klime u Rusiji
Portal AnalitikaIzvor

"To je nagovještaj klime barem unutar Rusije, gdje se građansko društvo, nezavisni novinari i ljudi koji pokušavaju da komuniciraju na Internetu, sve više osjećaju izloženim prijetnji i ograničavanjima. I sve više, jedinu informaciju koju ruska javnost može da dobije jeste putem medija pod državnom kontrolom", rekao je Obama u intervjuu Rojtersu.

On je pozvao na sveobuhvatnu istragu povodom ubistva Njemcova, koji će danas biti sahranjen u Moskvi.

Britanska agencija je podsjetila da se Obama tokom posete Moskvi 2009. godine, kada se sastao sa predstavnicima opozicionih stranaka, sastao i sa Nejmcovim, kritičarem ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Obama je ocijenio da je ubistvo Njemcova je dio onoga” što je mislim omogućilo da se Rusija angažuje u nekoj vrsti agresije koju ima prema Ukrajini".

Njemcov je ubijen u petak kasno uveče u centru Moskve, nedaleko od Kremlja, dva dana uoči velikog mitinga koji je pripremala opozicija.

Glavni svjedok ubistva, ukrajinska manekenka Ana Durickaja, napustila je Moskvu i na putu je za Kijev.

Durickaja (23), koja je bila u društvu Nemcova kad je ubijen, ranije je izjavila da nije vidjela ubicu, već samo njegov automobil.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimno-1900303512
03.03.2015. 22:10

OBAMA: Ubistvo Njemcova znak pogoršanja klime u Rusiji Ja vidim znak pogorsanja klime u cijelom svijetu. Americki vojnici u Ukrajini sigurno ne predstavljaju poboljsanje klime. A Obama se ubi od zelje da tu klimu poboljsa provocirajuci svog istocnog kolegu .... Al Gor mu mozda pomogne jer mu je vrlo slican. Dobili su Nobelove nagrade. I jedan i drugi politički licemjerno.

0
0