Društvo

Sat za planetu 28. marta

Crna Gora će se 28. marta, gašenjem svijetla na sat, pridružiti globalnoj kampanji za borbu protiv klimatskih promjena Sat za planetu, koju organizuju nevladina organizacija (NVO) Grin Houm /Green Home/ i Svjetski fond za prirodu.
Sat za planetu 28. marta
Portal AnalitikaIzvor

Iz te nevladine organizacije pozvali su pojedince, institucije, kompanije i organizacije iz Crne Gore da se gašenje svijetla na sat uključe u tu akciju čiji je cilj ublažavanje klimatskih promjena.

“Riječ je o kampanji za ublažavanje klimatskih promjena u kojoj učestvuju kako pojedinci, tako i organizacije, institucije i kompanije kako bi poslali snažnu poruku da svako ima značajnu ulogu i da zajedno možemo mnogo uraditi za dobrobit planete“, navodi se u saopštenju Green Homa.

Oni su objasnili da je, cilj kampanje da ljude podstakne na razmišljanje i djelovanje i nakon sat koliko će biti isključena svijtela.

„Očekujemo da će se ovoj kampanji priključiti više stotina miliona ljudi, u preko sedam hiljada gradova u 152 države“, kazali su iz te organizacije.

Green Home će, u saradnji sa nekoliko vrtića i osnovnih škola pripremiti edukativne radionice na temu životne sredine koji će se pored zabavnog programa održati na Trgu Republike.

„Kroz jednostavne radionice i crtane filmove na temu ekologije, najmlađe ćemo upoznati sa pojmovima klimatskih promjena, zagađenja, racionalnog korišćenja energije kao i aktivnostima kroz koje mogu dati svoj doprinos u smanjenju uticaja klimatskih promjena i očuvanju naše planete“, kazali su iz Green Homa.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.