Fudbal

Halilhodžić uskoro na klupi Japana

Pregovori Vahida Halilhodžića i Fudbalskog saveza Japana (JFA) dobro napreduju i bosanski trener uskoro bi mogao da postane selektor reprezentacije Japana.
Halilhodžić uskoro na klupi Japana
Portal AnalitikaIzvor

JFA želi što prije da imenuje selektora, prije početka domaćeg prvenstva, kako bi na vrijeme počeo da prati igrače koje će birati za kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo, prenijeli su danas japanski mediji.

"Mislim da će sve biti u redu. Očekujemo da će Halilhodžić potpisati ugovor do 12. marta", rekao je predsjednik JFA Kunija Daini, a prenio je Kjoto Njuz. 

Japanski savez želi stranog trenera za selektora, a prošlog mjeseca otpuštio je Meksikanca Havijera Agirea zbog straha da na ekipu ne utiče slučaj o njegovom navodnom učešću u namještanju utakmica u Španiji. 

Reprezentacija Japana će 27. marta igrati prijateljsku utakmicu sa Tunisom, a četiri dana kasnije sa Uzbekistanom. Halilhodžić (62) je tokom karijere, između ostalih ekipa, trenirao i Lil, Ren i Pari Sen Žermen, kao i reprezentacije Obale Slonovače i Alžira. 

On je prošlog ljeta sa Alžirom napravio iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kaa je odveo ekipu do osmine finala đe je poslije produžetaka izgubila od Njemačke sa 1:2. Njemačka je kasnije osvojila Mundijal.

Portal Analitika