Abiznis

Vukašinović: DKP hvata posljednji voz

Očekujem da će biti prostora da u DKP-u radi i veći broj stalno zapošljenih nego u prvobitnoj ponudi mojkovačke fabrike, koja je jedina poslala prijavu na tender za privatizaciju, ocijenio je izvršni direktor Duvanskog kombinata Slavoljub Vukašinović.
Vukašinović: DKP hvata posljednji voz
Portal AnalitikaIzvor

- Za očekivati je podmlađivanje kadrova na svim nivoima -kazao je za Pobjedu Vukašino­vić komentarišući očekivanja od privatizacije DKP-a. Tender za prodaju Novog du­vanskog kombinata završen je 12. februara i stigla je samo prijava Montenegro tabako kompanije. Vukašinović je re­kao da im činjenica da je stigla samo jedna ponuda „ne omo­gućava da očekujemo previše milosti od investitora".

- Nijesmo u prilici da uslovljavamo. Privatizacija i investici­ja u DKP su nam neophodne „kao vazduh" i zapravo su “posljednji voz" za ovu firmu. Vjerujem u Savjet za privati­zaciju kao i u to da su ljudi sa druge strane stola - domaći investitori - poručio je Vukaši­nović.

On je kazao da je teško dati precizan odgovor kad će prodaja biti zaključena.

- Tenderski rokovi su protekli, u Savjet za privatizaciju je pri­stigla jedna ponuda koja je, koliko sam informisan, ocije­njena da odgovara uslovima iz javnog poziva. Sada slijede pregovori o detaljima privatizacionog ugovora, a nakon to­ga i potpisivanje. Najiskrenije se nadam da to neće dugo tra­jati, ali je najvažnije da intere­si napretka duvanske proi­zvodnje u Crnoj Gori i radnika Duvanskog kombinata budu definisani na zadovoljavajući način - naveo je Vukašinović i istakao da očekuje da privati­zacijom DKP-a budu zado­voljni i sadašnji povjerioci DKP-a ,,koji su pomogli opsta­nak kombinata i dolazak kom­panije na početak stabilne bu­dućnosti".

Na pitanje gdje će biti nova lo­kacija duvanske fabrike, Vu­kašinović je odgovorio da to nije pitanje za njega.

- To je pitanje za novog inve­sticionog partnera. Za DKP postoji lokacija u agro indu­strijskoj zoni na Tuškom putu, a na investitoru je da se odluči da li će se opredijeliti za nju ili za neku drugu. U svakom slučaju, za tu lokaciju postoji kompletna potrebna doku­mentacija i koliko sam infor­misan, gradnja može da počne odmah - objasnio je Vukašino­vić.

Pobjeda

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.