Politika

Knežević: Učiniću sve da se DF ne raspadne

Učiniću sve kao lider Demokratske narodne partije da se ne dogodi raspad Demokratskog fronta i da oni koji se nadaju njegovom krahu i ovog puta ostanu sa neostvarenim nadama - kazao je za Pobjedu Milan Knežević, poslanik DF-a i predsjednik DNP.
Knežević: Učiniću sve da se DF ne raspadne
Portal AnalitikaIzvor

Knežević je, na pitanje bliži li se kraj Demokratskom frontu, kazao da „kao neko ko je čitav svoj ljudski i politički kredibi­litet zajedno sa ostalim funkcionerima, članovima i glasači­ma, ugradio u DF" nikako ne prihvata takvu formulaciju. - Smatram daje DF dosadaš­njim aktivnostima i rastom podrške tek na početku. DF je najjači opozicioni savez i u ovom trenutku „jedina ozbilj­na alternativa režimu". Sa­svim je normalno da u ovako složenim savezima postoje određene dileme, čak i nesu­glasice o daljem pravcu djelo­vanja. Ne smatram, ipak, da su to dovoljno jaki i objašnjivi razlozi da bi došlo do razlaza u DF-u. Povjerenje građana i ideja koja nas je ujedinila, po mom mišljenju, moraju biti snažan argument za prevazilaženje svih nedoumica i razli­ka koje su značajno manje u odnosu na ono što nas spaja -kazao je Knežević. Na pitanje da prokomentariše ocjenu poslanika DF-a Gorana Danilovića da „ako je došao kraj DF-u, neka se i dogodi", Knežević je rekao da poštuje stavove svojih kolega, ali i daje uvjeren da nema dileme da bi od „kraj a" DF- a najveću korist imala DPS.

- DPS bi po kratkom postupku raspisala izbore i, uz poznate mehanizme zloupotrebe, po­dijeljenu i posvađanu opozici­ju ubjedljivo porazila. Zato je odgovornost na svima nama, kao što je jasno dane može biti jednako podijeljena. Lično, učiniću sve kao lider DNP-ada se ne dogodi takav scenario i da oni koji se nadaju krahu DF-a i ovog puta ostanu sa ne­ostvarenim nadama - istakao je Knežević.

On je, na pitanje podržava li eventualne proteste opozicije i napuštanje parlamenta, ka­zao da bi takav vid djelovanja mogao dati rezultat i podsjetio na nedavne zaključke Pred­sjedništva DF-a. - Obilazak crnogorskih grado­va predstavlja realizaciju za­ključaka Predsjedništva DF-a, ali i priliku da u direktnom kontaktu sa našim biračima razmotrimo ideju protesta i ostale vidove političke borbe. Radi se o legitimnom politič­kom djelovanju koje, uz iskren pristup i beskompromisno djelovanje, može dati rezultat. Zato je veoma značajno da građani Crne Gore daju jasan odgovor i iskažu spremnost da sprovedemo zajedničku ideju u djelo. U svakom slučaju, kao politički lideri, moramo biti spremni da preuzmemo odgo­vornost, jer se to od nas očeku­je, ali i da prihvatimo mišljenje naroda, koliko god nam se ono ne sviđalo - dodao je Kneže­vić.   

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
R Ruška i Kića
03.03.2015. 12:17

Slobodane, u pravu si. Oli svrtat danas?

4
0
S Slobodan Gluščević
03.03.2015. 10:11

Gospodine Kneževiću, u svojoj meteorskoj političkoj karijeri ste se pokazali kao pouzdani i provjereni devastator svega čega se dotaknete. Zaista ponekad pomislim da DPS nema veće sreće nego što ste mu vi protivnik. Da za promjenu malo batalite?

10
0
ž žuta krvi
03.03.2015. 09:33

Kad takvi kuždrepi imadnu partiju-biće kraj svijeta.

9
1
D DUKLJA
03.03.2015. 09:08

SAD PREĐITE U SRPSKI PARLAMENT OĐE STE ISFURANI

9
2
t tesaloniki
03.03.2015. 08:33

E stvarno ovaj Danilovic nije jos evoluirao koliko Milan i Pedja - i oni su mislili kao Danilovic kad su izlazili iz SNP-a, nego su se u u medjuvremenu toliko profesionalno i politicki razvili, da im je sad jasno sto ne valja chinjeti... Koliko licemjera moze cg politicka scena da proizvede, to je stvarno za Ginisa

9
1