Region

Hiseni: Ispunićemo do maja uslove za liberalizaciju viza

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Skender Hiseni izjavio je danas da će do maja ove godine njegovo ministarstvo ispuniti sve zahtjeve i kriterijume iz procesa liberalizacije viza za građane Kosova.
Hiseni: Ispunićemo do maja uslove za liberalizaciju viza
Portal AnalitikaIzvor

"Ministarstvo koje ja vodim u maju će ispuniti sve kriterijume koji se traže u procesu ukidanja viza za građane Kosova", rekao je Hiseni na sjednici Komisije za evropske integracije Skupštine Kosova.

Građani Kosova za posjete svim zemljama Evropske unije moraju da imaju vizu. 
Hiseni je ocijenio kao podnošljive, ali daleko od idealnih uslove u kampovima u Mađarskoj u kojima se nalazi značajan broj ilegalnih migranata sa Kosova.

On je takođe potvrdio i da je u toku istraga u vezi sa eksplozivom koji je pronađen kod državljanina Srbije Slobodana Gavrića.

"Istraga u slučaju Gavrić i eksploziva je u toku. Vrlo brzo se očekuje da tužioci predmet predaju sudu i tada će se reći sve što treba reći. Sada ne mogu više govoriti jer bi to uticalo na integritet istrage", rekao je Hiseni. (Blic)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.