Svijet

Zaplijenjena tona "plutajućeg" kokaina

Belgijska policija pronašla je tonu kokaina kako pluta u Sjevernom moru na udaljenosti od oko 20 kilometara od grada Ostenda na sjeveru zemlje.
Zaplijenjena tona "plutajućeg" kokaina
Portal AnalitikaIzvor

Policijski zvaničnici su saopštili da je riječ o zaplijenjenom kokainu koji na tržištu vrijedi oko 50 miliona eura.

Pretpostavlja se da je droga stigla teretnim brodovima iz Južne Amerike i da su krijumčari namjeravali da je čamcima pokupe s površine mora, kako bi izbjegli pooštrene mjere kontrole teretnih brodova u belgijskim lukama.

Portparol Tužilaštva u Anversu Ken Vitpas ističe da krijumčari pribjegavaju novim metodama transporta droge zbog činjenice da su kontrole brodova u lukama sve rigoroznije.

U blizini luke u Anveru policija je u protekla tri mjeseca još dva puta presrela pokušaje krijumčara da čamcima preuzmu pakete s drogom koja je stigla iz Južne Amerike. (Portal RTCG)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.