Košarka

Kobi Brajant: Supruga je imala pobačaj zbog mene

Jedan od najboljih košarkaša na svijetu, Kobi Brajant, izjavio je da krivi sebe što je njegova supruga Vanesa imala pobačaj
Kobi Brajant: Supruga je imala pobačaj zbog mene
Portal AnalitikaIzvor

Brajant je u dokumentarcu ''Muza'' rekao da je njegovo suđenje 2004. godine, kada je bio optužen za silovanje, loše uticalo na njegovu suprugu i da je to jedan od razloga što je izgubila bebu.

''Očekivali smo drugo dijete... bilo je toliko stresa... a onda je moja supruga imala pobačaj. Mnogo mi je bilo teško da se suočim sa time, jer sam sebe krivio. To je nešto što ću zauvijek nositi sa sobom'', rekao je Brajant.

Brajant je hvalio svoju bivšu ženu, rekavši da je ''mogla da ga ostavi i uzme mu pola novca, ali ona to nije uradila''. U medijima su bile najave da će se njih dvoje razvesti, ali je 36-godišnji igrač 2013. objavio putem društvenih mreža da je razvod otkazan.

Da podsjetimo, 19-godišnja radnica spa centra u Koloradu optužila je 2003. godine igrača Los Anđeles Lejkersa da ju je silovao. Tužba je, međutim, godinu dana kasnije odbačena, jer djevojka nije željela da svjedoči.

Djevojka je, međutim, kasnije pokrenula civilnu tužbu protiv Brajanta, koja je vansudski poravnata, uz javno izvinjenje košarkaša, koji i tada nije priznao da ju je primorao na seks. Ovaj skandal uticao je drastično na popularnost Brajanta, koji je zbog toga izgubio sponzorske ugovore sa Nutelom i Mekdonaldsom. (Novosti)

Portal Analitika