Tenis

Marej: Ne volim Englesku? Besmislica!

Britanski teniser Endi Marej odbacio je optužbe da ne voli Englesku.
Marej: Ne volim Englesku? Besmislica!
Portal AnalitikaIzvor

"Čitava ideja da ja ne volim Englesku je besmislica. Pa oženiću se Engleskinjom", rekao je Marej, prenijeli su britanski mediji.

Peti teniser svijeta naveo je da su njegova porodica i porodica buduće supruge Kim Sirs uznemirene zbog "besmislenih optužbi".

"Svakodnevno sarađujem sa Englezima. Pojedini članovi moje porodice su Englezi kao i porodica moje vjerenice", dodao je on.

Marej je prošlog septembra na referendumu podržao nezavisnost Škotske, ali je rekao da će u slučaju otcjepljenja nastaviti da igra za reprezentaciju Velike Britanije.

"Ono što me najviše nervira je to što svi misle da ne možete biti i za nezavisnost Škotske i za Veliku Britaniju. Ja mislim da je Škotska svoja država, a svaka država može bolje da radi ako ima kontrolu nad sopstvenom sudbinom. Tada sam rekao da će narod Škotske donijeti ispravnu odluku. Naravno, ne znači da je moje mišljenje najbolje za Škotsku. Razočaran sam što sam uopšte tvitovao o referendumu. Sada je vrijeme da nastavim dalje i koncentrišem se na tenis", dodao je Marej.

Portal Analitika