Zabava

FOTO: Ove dame su vratile obline u modu

Iako je to do prije nekoliko godina bilo nezamislivo, danas takozvani plus sajz modeli krase naslovnice magazina “Sports ilustrejted“, "Vog“, pa i Pirelijev kalendar. Pogledajte koji su to modeli izazvali pravu revoluciju u svijetu mode.
FOTO: Ove dame su vratile obline u modu
Portal AnalitikaIzvor

Robin Lavli, veličina 44

 

Dvadesetpetogodišnja Robin je ušla u istoriju kao prva plus sajz manekenka koja se našla na nalovnici magazina "Sports ilustrejted“ posvećenog kupaćim kostimima. Manekenstvom je počela da se bavi sa 17 godina, ali kako nije mogla da održava liniju koja se od nje zahtijevala, brzo se prebacila u vode plus-sajz modelinga. 0d 2011. godine njena karijera ide uzlaznom putanjom, a našla se i na naslovnoj strani italijanskog magazina "Vog“ sa koleginicama Tarom Lin i Kendis Kafin.

Ešli Grejem, veličina 46

foto: Beta/AP
 
foto: Beta/AP

 

Plus sajz manekenka zavodljivih oblina i anđeoskog lica sve je popularnija u Americi. Dvadesetsedmogodišnjakinja iz Nebraske nedavno se našla u magazinu "Sports Illustrated" gdje je pozirala u kupaćem, a svojom figurom je izazvala polemike u javnosti. Osim modelinga Ešli često putuje po Americi gde po srednjim školama drži govore mladim devojkama o tome koliko je važno voljeti svoje tijelo.

Kendis Hafin, veličina 46

 

Ova plus sajz manekenka bila je prva koja je ikada pozirala za Pirelijev kalendar. Tridesetogodišnjakinja iz Vašingtona bavi se modelingom od 2000. godine, ali njena karijera krenula uzlaznom putanjom 2010. godine kada su joj tražili da pozira za "V“ magazin. Samo godinu kasnije krasila je naslovnicu italijanskog „Voga“, a redovno je možemo vidjeti u magazinima "i-D“, "Harper’s Bazar“ & "Vog“. Zagovornica je toga da su plus sajz manekenke najzdravije u modnoj industriji.

Vitni Timpson, veličina 44

 

Pažnju javnosti privukla je kada se takmičila u šou "Američki top-model“. Nakon što je ispala, dvadesetsedmogodišnjakinja s Floride je postala zaštitno lice nekoliko kompanija, a snimala je reklamu i sa pop zvijezdom Rijanom. Osim što se bavi modelingom, ona je i ambasador Nacionalne asocijacije za poremećaje u ishrani u SAD.

Tokara Džons, veličina 46

 

Ona je model, glumica, pjevačica i TV prezenterka. Tridesettrogodišnja zvijezda je takođe učestvovala u emisiji "Američki top-model“, a od tada se pojavljivala u nekoliko poznatih magazina i radila za mnogo američkih modnih brendova. Štaviše, njen DVD sa vježbama za plus sajz žene je pravi hit u Americi.

Tes Munster, veličina 54

 

Javnost ju je upoznala 2011. godine, kada je bila zaštitno lice jedne dokumentarne serije. Od tada dvadesetdevetogodišnja Tes bila je zaštitno lice nekoliko kozmetičkih kuća, ali i brendova odjeće za krupnije osobe. Godine 2013. italijanski magazin "Vog“ ju je uvrstio u šest najboljih plus sajz modela na svijetu. (Super žena)

Portal Analitika