Društvo

VUKOVIĆ: U jedinoj priznatoj loži u Crnoj Gori ima 120 masona

Veliki majstor Velike lože Crne Gore Dragoljub Duško Vuković kazao je za Portal Analitika da Velika Loža Crne Gore broji 120 članova i da ta organizacija ne uspostavlja bilo kave kontakte sa, kako kaže, iregularnim organizacijama koje sebe nazivaju masonskim.
 VUKOVIĆ: U jedinoj priznatoj loži u Crnoj Gori ima 120 masona
Portal AnalitikaIzvor

Prema informacijama koje su danas objavile Dnevne novine, u Crnoj Gori ima skoro 400 masona. Komentarišući te navode Vuković ističe da “nije čitao tekst u DN i da ne zna koga oni ubrajaju u masone”.

- U Crnoj Gori postoji Velika Loža Crne Gore i to je jedina regularna masonska organizacija, priznata od ostalih regularnih masonskih organizacija u regionu, Evropi i u svijetu. U Velikoj Loži Crne Gore ima nešto više od 120 članova, koji rade u četiri pomjesne lože: “Montenegro”, “Zora”, “Luča Mikrokozma” i “Garibaldi” – kazao je  Vuković, ističući da je u planu, pored četiri pomjesne lože koje rade pod zaštitom Velike Lože Crne Gore, osnivanje pete.

-  Ona će se zvati "Evropa" i biće važan činilac učvršćivanja veza crnogorskih masona sa braćom iz Evrope – poručio je Vuković

Govoreći o drugoj masonskoj loži - Velikoj regularnoj loži Crne Gore, koju VLCG ne priznaje, Vuković je istakao da VLCG ne može imati bilo kave odnose sa iregularnim organizacijam.

- Velika Loža Crne Gore ne može da uspostavlja bilo kakve odnose sa iregularnim organizacijama koje sebe nazvaju masonskim, bilo da su one Crnoj Gori ili u drugim državama, jer bi time kršila svoju Konstituciju i Statut, i automatski izgubila status regularne Velike Lože i bila izopštena iz bratskog lanca masonskih regularnih loža u svijetu – objašnjava Vuković.

VLCG je jedina regularna slobodnozidarska organizacija u Crnoj Gori i kao takva je priznata od velikog broja regularnih slobodnozidarskih organizacija u Evropi i svijetu, kao i od Ujedinjene Velike Lože Engleske, koja se smatra majkom svih regularnih slobodnozidarskih organizacija.

Osim “Velike lože Crne Gore" na teritoriji naše države djeluje i druga masonska organizacija "Velika regularna masonska loža" koju VLCG ne priznaje.

 

B.K.

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
V Vlado
03.03.2015. 19:35

Ovo je smijesno sta ovaj cojek prica,da je on mason ne bi kamenio o tom,nego se ovdje u dnevnik zbori ko su masoni, smijurija.Poznato je da u cg ima nekoliko masona koji koordiniraju masoneriju kroz djelatnosti koje obavljaju.Znam trojicu koji su masoni. ...Dobro su povezani, upravljaju nekim procesima jer imaju svoje eksponente u svim porama drustva. Sami se ne eksponiraju mnogo, to je pravilo broj1. I ako ih ima u medijima to je na kasicicu, izjegavaju gostovanje u bilo kakvim kontakt emisijama i tesko sklapaju nova poznanstva. Eventualno sa ambasadorima nekih zemalja. A Vukovic izasao u novine sa tezama, ....... Nije masonerija politicka partija a nije ni nivo.Ozbiljna je to prica.

5
3
P Poznato je što grade..
03.03.2015. 08:32

...a što razgrađuju je u opticaju? Gospoda gologuzovići...

2
3
M Mason
02.03.2015. 20:30

Gospodin koji se izdaje za velikog majstora je folirant o salonski intelektualac . Nikada nije imao ni znanja ni sposobnosti da nešto više napravi u karijeri a kamo li da bude veliki majstor . Masoni u Crnoj Gori su smiješna pojava a onih nekoliko pravih masona sigurno nijesu društvo gospodina velikig majstora .

10
13
A Anonimno-899582226
02.03.2015. 19:51

Ovaj Vuković se u sve razumije osim u ono što bi trebalo. Pročitajte knjigu Nenezića o masonima i kodeks masona Italije, na primjer, pa ćete vidjeti da nema priznaih i nepriznatnih masona. Oni postoje ili ne postoje isto kao crkve. Koga je u Crnogorskoj crkvi briga što je ne priznaje Mafilohijeva crkva? I ko je to amfilohiju ili Vukoviću dao tapiju da nekoga proznaju ili ne priznaju.

10
10
f free
02.03.2015. 18:31

Razlika je Mihailo sto su ovi drugi samoproklamovani masoni, konkretno kod nas su to clanovi vladajuce partije ili struktura vlasti, sto se vidjelo na slikama koje su im procurjele u javnost. Dodatno, ta loza prima u svoje clanstvo i zene sto masonerija ne prepoznaje kao moguce, jer su masoni bratstvo. Veliki orijent Francuske i Engleske u vezi su samo sa Velikom lozom Crne Gore. Tih drugih ima koliko hoces, mogu i ja da osnujem NVO Velika masonska loza i zadjenem kecelju oko struka, ali nijesam mason na taj nacin.

13
6
G Gospodine free
03.03.2015. 00:59

Na sajtu www.rgls.org/sr/loze.php nalazio se popis loza u Crnoj Gori koje su bile pod zastitom Regularne loze Srbije,njih cetiri.Znaci osnovala vas je Srpska Masonerija .Ne bih dalje.

5
5
M Mihailo
02.03.2015. 17:09

Pitanje za Duska , priznaje li on skoro 800.000 masona iste objedijencije Velikog Orijenta u svijetu.Pola Amerike je sazdano od ovih Duskovih nepriznatih ,da ne govorim o majci Francuskoj.Ni oni tebe Dusko ne priznaju , pa se time niko ne hvali ,a Ti znas i zasto.I ovo sto radis g Dusko, to ne rade pravi Masoni.Mogao bi da pojasnis citaocima u cemu je razlika,a ne da ih razvrstavas na priznate i nepriznate.

16
9