Politika

(VIDEO) Ujehara posjetila Opštinu Budva

Novoizabrana ambasadorka Sjedinjenih Amričkih Država u Crnoj Gori Margaret Ujehara boravila je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Budva i tim povodom se sastala sa predsjednikom Lazarom Rađenovićem. Pored njega, sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Milan Vučinić, menadžerka Opštine Milena Marović Bogdanović i sekretar Sekretarijata za prostorno planiranje i održivi razvoj u Opštini Budva Danijela Marotić.
(VIDEO) Ujehara posjetila Opštinu Budva
Nikola Dragaš
Nikola DragašAutor
Portal AnalitikaIzvor

Rađenović je upoznao ambasadorku sa glavnim karakteristikama Opštine Budva i turističkim resursima koji se nalaze na teritoriji opštine, kako u smislu prirodnih resursa i hotelske infrastrukture, tako i ostalih segmenata turističke ponude, kao i sa glavnim  odrednicama turističkih tokova koji oslikavaju sezone proteklih godina na teritoriji opštine Budva.  Istakao je i da je Budvu u toku prethodne godine posjetilo 754.567 gostiju, što je u 2014. godini činilo 50 odsto ukupnog turističkog prometa Crne Gore.

Ujehara je upoznata i sa stanjem u gradskoj infrastrukturi koja je realizovna i koja se namjerava realizovati, kada je u pitanju unapređenje iste u pravcu izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, šetališta, građanskog biroa, mnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju i izgradnje bioskopa.

Takođe, Rađenović je predstavio projekte koje realizuju strani investitori na teritoriji Budve, među kojima i one koji realizuju američki investitori, a odnose se na planove rekonstrukcije gradske marine i izgradnju hotela na Zavali.

Američka ambasadorka se zahvalila na prijemu i naglasila da je ambasada SAD-a u Crnoj Gori otvorena za saradnju sa Opštinom Budva i veoma raspoložena da pomogne i bude partner na polju privlačenja turista i investitora, posebno sa područja Sjedinjenih Američkih Država.

Portal Analitika