Crna hronika

Ivan Popović uhapšen u Siriji zbog šverca oružja i droge

Ivan Popović iz Berana uhapšen je u Damasku, kada su sirijski policajci kod njega pronašli drogu i oružje koje je, navodno, planirao da prošvercuje pobunjenicima na ratištima, piše Dan.
Ivan Popović uhapšen u Siriji zbog šverca oružja i droge
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tridesetsedmogodišnji Ivan Popović uhapšen je u planiranoj akciji, pošto je sirijski lokalni komitet imao informaciju o krijumčarima narkotika i oružja za "slobodnu sirijsku vojsku".

Među njima se našao i državljanin Crne Gore, zbog čega je praćeno njegovo kretanje, potvrđeno je za podgorički Dan iz više izvora.

Prilikom hapšenja, kako saznaje list, kod njega su pronađena 6,2 kilograma heroina, 23 kilograma eksploziva trotil i 137 kapisli koje se koriste za detonaciju eksplozivnih naprava.

On je uhapšen u kombiju marke "mercedes vito" sa lažnim crnogorskim registarskim oznakama, koje su bile ručno izrađene.

Popović je nakon hapšenja sproveden u zatvor, gdje će čekati ishod sudskog postupka, zbog pokušaja pomaganja pobunjenicima na tamošnjim ratištima.

List podsjeća da je u crnogorskom parlamentu za mart zakazana rasprava o izmjenama Krivičnog zakonika, kojima su, između ostalog, predviđene zatvorske kazne za crnogorske državljane koji učestvuju u sukobima na ratištima u inostranstvu.

Portal Analitika