NATO

KRIVOKAPIĆ: Ispitni zadaci pred Crnom Gorom su jasni

Ispiti koje Crna Gora mora da položi u narednom periodu nijesu bitni samo zbog članstva u NATO-u već su to ključni zadaci zrelosti države, demokratije i društva, poručio je predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić.
KRIVOKAPIĆ: Ispitni zadaci pred Crnom Gorom su jasni
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je danas na sastanku sa ambasadorom Mađarske, Kristijanom Pošom, kazao da dvije države imaju dobre odnose.

Krivokapić se zahvalio Poši na podršci koju Mađarska daje putu Crne Gore u NATO.

“Ispitni zadaci pred Crnom Gorom su jasni, vladavina prava, nezavisni i profesionalni mediji i bezbjednosno-odbrambeni sistem po standardima NATO-a. To nisu samo ispiti za članstvo u NATO, već i ključni zadaci zrelosti države, demokratije i društva. Rekao bih ozbiljnosti sistema i institucija” poručio je Krivokapić.

Sagovornici su na sastanku istakli da Crna Gora korača euroatlantskom stazom te da se nalazimo u godini kada su oči partnera posebno fokusirane na našu državu, ali tu je i podrška za ključne korake i reformske procese.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.