Svijet

Sjeverna Koreja otvara granice za turiste

Sjeverna Koreja ponovo će, poslije više od četiri mjeseca, otvoriti granice za strane turiste, kojima je ulazak u tu zemlju bio zabranjen zbog straha od širenja smrtonosnog virusa ebole, prenosi Rojters, pozivajući se na predstavnike turističkih agencija i jedan neimenovani izvor.
Sjeverna Koreja otvara granice za turiste
Portal AnalitikaIzvor

Agencija piše da je strah od širenja ebole doveo ne samo do zatvaranja granica za strane turiste u toj zemlji već i do uspostavljanja karantina u periodu od 21 dan za strane humanitarne radnike i diplomate, koji su morali da ostanu u svojim ambasadama. 

Anonimni izvor rekao je Rojtersu da je saopšteno da su zabrane na putovanja ukinute. 

Iz kineske turističke agencije Korjo Turs, koja vodi strane turiste u Sjevernu Koreju, poručuju da se danas očekuje zvanična objava o ponovnom otvaranju granica. 

Jedna od osnivača te agencije Nik Borner je rekao da ih je nacionalna turištička administracija u Pjongjangu kontaktirala jutros kako bi ih obavijestila da će doći do promjena u graničnoj politici te zemlje. 

Rojters piše da sličnim informacijama raspolažu i u kineskoj turističkoj agenciji Ture za mlade pionire.

U Sjevernoj Koreji nije zabilježen nijedan slučaj virusa ebole zbog koga je u svijetu do sada stradalo više od 9.000 ljudi. 

Portal Analitika