TV / Film

Amazon: Šta bi bilo da su sile Osovine pobijedile

Najveća kompanija za internet trgovinu „Amazon“ produciraće pet ekskluzivnih serija, uključujući ekranizaciju izuzetno popularnog romana „Čovjek u visokom dvorcu“. Pilot-epizoda je dobila najviše ocjene publike, a može da se pogleda na „Jutjubu“.
Amazon: Šta bi bilo da su sile Osovine pobijedile
Portal AnalitikaIzvor

Publika je dala svoj glas, a „Amazon“ poslušao, pa će producirati pet serija koje su gledaoci najviše pohvalili. Serije za odrasle su The Man in the high castle Mad Dogs i The New Yorker Presents, a za djecu Just add magic i The Stinky and dirty show.

Svakako se najviše očekuje od serije The man in the high castle, adaptacije istoimenog romana Filipa K. Dika (kod nas objavljen kao Čovjek u visokom dvorcu), čija je pilot-epizoda bila najgledanija, sa preko 8.500 komentara, a čak 7.500 ljudi je ocijenilo sa maksimalnih pet zvjezdica.

Ekranizacija romana Filipa K. Dika bavi se mračnom vizijom alternativne istorije i dešavanjima u Sjevernoj Americi nakon pobjede sila Osovine u Drugom svjetskom ratu.

Zanimljivo je i veoma ohrabrujuće da je producent serije Ridli Skot, čovjek koji je već imao iskustva sa ekranizovanjem Dikovog književnog opusa, pošto je 1982. godine režirao Blejd raner, po romanu Sanjaju li androidi električne ovce?.

Ukoliko želite da pogledate o čemu se radi, pilot-epizodu možete naći na JutjubuThe Man in the high castle djeluje spremno da uzdrma Netflix na svom tronu kada je u pitanju produkcija serijskih drama dostupnih na internetu, piše Gardijan.

Mad Dogs, adaptacija serije kanala Sky 1, naišla je na slabije reakcije kritičara, ali je od dvije hiljade gledalaca dobila pet zvjezdica. Glavnu ulogu igra Šon Rajan, široj javnosti poznat iz serije The Shield, a očekuje se da Mad Dogs bude puna crnog humora.

Najveće iznenađenje prema pisanju britanske štampe je to što je Amazon“ odlučio da nastavi snimanje serije The New Yorker Presents, koja je urađena u dokumentarnom stilu i koja se bavi širokom paletom tema, kao i magazin čije ime nosi.

Ona je bila najmanje gledana od svih ponuđenih, ali oni koji su je pogledali dali su joj dobre ocjene, u prosjeku četiri i po zvjezdice.

Tako je prethodno serija Transparent imala problem sa gledanošću, da bi kasnije osvojila dva Zlatna globusa.

Što se tiče serija koje nisu prošle, sitkom Salem Rogers nije dobio šansu, Cocked i Down Dog nisu djelovali kao da imaju dovoljno ideja za cijelu sezonu, a što se tiče revizionističke drame o američkom građanskom ratu Point of honor gledaoci bi trebalo da su srećni što su im skraćene muke.

Izvor:rts.rs

Portal Analitika