Crna hronika

Profesionalni MMA borac ubijen u Cirihu

Baranin Boris Račić, profesionalni MMA borac, ubijen je juče u Cirihu. Švajcarska policija nastoji da otkrije motiv likvidacije, kao i počinioce ubistva, a nedugo nakon pucnjave uhapšene su tri osobe koje su bile na licu mjesta, piše Dan.
Profesionalni MMA borac ubijen u Cirihu
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Račić je ubijen oko 5.15 u Vehntalerštraseu broj 581. Tamošnji mediji su naveli da je motiv likvidacije nepoznat, kao i detalji ubistva. Policijske provjere su pokazale da se Račić nije bavio kriminalnim poslovima, zbog čega istražitelji sumnjaju da je motiv ubistva lične prirode.

Stanovnici pomenute ciriške ulice kazali su da nijesu vidjeli ubicu. U ranu zoru probudili su ih pucnji, a kada su izašli vani, na ulici su vidjeli beživotno tijelo muškarca starog oko 30 godina, na kojem je bilo mnogo rana od vatrenog oružja. Račić je preminuo na licu mjesta.

Švajcarska policija nije saopštila identitet ubijenog, već je saopšteno da je riječ o tridesetogodišnjaku crnogorskog porijekla. Naveli su i da su uhapšena trojica muškaraca koji su zatečeni na licu mjesta, kako bi se utvrdilo da li oni imaju veze sa ubistvom.

Nakon ubistva, ciriški policajci su krenuli u detaljnu istragu terena ne bi li našli ubicu ili makar neki trag koji bi doveo do otkrivanja počinioca ovog djela. Podijeljeni u nekoliko grupa, policajci su pretresli okolinu, ali nijesu pronašli opipljiv dokaz.

Odmah pošto im je prijavljeno ubistvo, policajci su blokirali grad i počela je kontrola svih ljudi koji su prolazili tim dijelom grada. Takođe, kako prenose tamošnji mediji, blokirani su i granični prelazi kako bi ubica bio osujećen u eventualnom pokušaju bjekstva.

Izvor:Dan; foto: blic.rs

Portal Analitika