Rukomet

LŠ: Budućnost rutinski odradila Dinamo

Rukometašice Budućnosti ostvarile su četvrtu pobjedu u glavnoj rundi Lige šampiona i potvrdile prvu poziciju u grupi 1 – ”plave” su u utakmici četvrtog kola u ”Morači” savladaleDinamo Sinaru 26:18 (13:9). Aktuelne vicešampionke Evrope su tako drugi put bile bolje od tima koji je po mišljenju mnogih jedan od glavnih kandidata za plasman na finalni turnir, te osigurale prvu poziciju u grupi koja im donosi i lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Osim u uvodnih 15 minuta, sve je bilo u znaku naših šampionki koje su još jednom potvrdile zbog čega su možda i prvi favorit za osvajanje trofeja u najkvalitetnijem takmičenju na Starom kontinentu.Budućnost će u narednom kolu, 7. marta igrati u gostima protiv Lajpciga.
LŠ: Budućnost rutinski odradila Dinamo
Portal AnalitikaIzvor

Kristina Neagu je bila najefikasnija sa sedam golova, dok je Katarina Bulatović šest puta zatresla protivničku mrežu. Sjajno veče imala je i Marta Žderić sa 15 odbrana, uključujući i sedmerac. U redovima ruskog tima koji je doživio poraz nakon dvije vezane pobjede, Ana Kočetova je bila najefikasnija i četiri puta je zatresla mrežu Budućnosti.

Dinamo Sinara je u dva navrata imala minimalnu prednost (1:0, 2:1), a Bulatović je u 7. minutu, drugi put pogodila iz sedmerca za izjednačenje 2:2.

Nakon dva vezana gola Kočetove, tim iz Volgograda je poveo 4:2 u 10. minutu, a nakon što je Žderić odbranila zicer Černovoj iz kontre za ”plus tri”, Bulatović je postigla prvi gol iz igre za Budućnost (nakon 11 minuta i 50 sekundi), a Neagu i Cvijić donijele prvo vođstvo na meču – 5:4 u 15. minutu.

Nakon dva vezana gola Cvijić nakon asistencija Neagu, te pogotka Mehmedović, izabraniceDragana Adžića u 19. minutu imale su tri gola prednosti (8:5), nakon čega je trener ruskog tima Viktor Rjabik morao da zatraži tajm-aut.

Kočetova je bila najbolja u redovima Dinamo Sinare, a nakon njenog četvrtog gola, gošće su bile na dva gola zaostatka (9:7, 22. minutu). Dva gola Knežević i jedan Neagu, donijeli su rekordnu prednost u prvom poluvremenu (12:7, 27. minut), koliko je bilo i nakon što jeBulatović pogodila sedmerac u posljednjem minutu prvog dijela (13:8).

Dmitrijeva je pogodila sa zvukom sirene i postavila konačan rezultat prvog poluvremena – 13:9.

Naše šampionke sjajno su otvorile drugo poluvrijeme, napravile seriju 4:1, pa su u 38. minutu nakon pogotka Knežević, imale sedam gola prednosti (17:10).

Do kraja meča, jedina dilema bila je razlika sa kojom će naše šampionke doći do dveete pobjede u Ligi šampiona ove sezone, što je treneru Draganu Adžiću dalo mogućnost da ukaže šansu i igračicama sa klupe. Sve djevojke osim Kamile Dalbi su se i upisale u listu strijelaca. 

BUDUĆNOST – DINAMO SINARA 26:18 (13:9)

PODGORICA – Sportski centar ”Morača”. Gledalaca: 4.000. Sudije: Horvat, Marton (Mađarska). Sedmerci: Budućnost 4 (4), Dinamo Sinara 5 (3). Isključenja: Budućnost 14, Dinamo Sinara 8 minuta. Crveni karton: Ramusović (Budućnost) 3×2 minuta u 60. minutu.

BUDUĆNOST: Voltering, Rajčić (jedna odbrana sedmerac), Žderić (14 odbrana i sedmerac), Petrović 1, Neagu 7, Nikolić 1, Dalbi, Bulatović 6 (4), Ramusović 1, Cvijić 3, Mehmedović 1, Despotović 1, Pavićević 1, Bizdra 1, Knežević 3.

DINAMO SINARA: Sedojkina (jedna odbrana), Utkina (pet odbrana), Černova, Belikova 1, Kočetova 4 (2), Frolova 2, Fanina 2, Akopjan, Dmitrijeva 1, Danšina 1, Vedekina 1 (1), Susljova 3, Petrova 1, Čopikjan 1,  El Gaui 1.

Portal Analitika