Muzika

Prezentacija pop i rok izvođača iz danilovgradske opštine

Danilovgradska NVO "Crnogorski bluz" je u petak 27. februara u Zavičajnom muzeju održala prezentaciju aktuelnih izvođača pop i rok muzike iz danilovgradske Opštine, pod nazivom "POP SCENA / Danilovgrad-Spuž". Sastavni dio projekta ove NVO, istoimena brošure sa snimcima izvođača sa njihovih nastupa, uručena je prisutnima.
Prezentacija pop i rok izvođača iz danilovgradske opštine
Portal AnalitikaIzvor

Prezentaciju je vodio izvršni direktor organizacije Milan Mandić uvodeći izvođače na scenu komentarima i pitanjima inspirisanim tekstovima o njima iz brošure.

0103milapopscena

Živim izvođenjem po dvije numere kojima se predstavljaju u okviru brošure nastupile su pop pjevačice iz Danilovgrada i Podgorice Mila Nikić Maša Vujadinović ,te dvočlani garažni rok bend "EKG" srednjoškolaca iz Spuža, gitariste Damjana Spasojevića i bubnjara Nikole Kalezića.

0103masavujadinovic Iz ličnih i zdravstvenih razloga  na prezentaciji se nijesu pojavile rok i pop pjevačice iz Spuža i Danilovgrada Tamara Brajović i Jovana Ćupić. One su publici predstavljene na primjeran način.

Voditelj je pročitao i dio teksta iz brošure sa osvrtom na sve one koji čine istoriju pop muzike iz Danilovgrada i Bjelopavlića.

"Predstavljeni izvođači čine dio muzičkog fenomena sredine koja, i pored dominantne narodne muzike i njene savremene produkcije , ima sluha i za tzv. ne-tradicionalnu i prozapadnu muzikalnost", kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima,  prezentacijom, pisanom riječju i snimcima predstavljenih izvođača sa njihovih nastupa organizacija daje nesebićnu podršku novim i mladim muzičkim nadama iz danilogradske Opštine, koji, i u takvom broju i na samom početku karijere, čine njenu pop scenu.

Projekat je sponzorisala Opština Danilograd.

Iz organizacije je najavljeno da je u pripremi njen novi projekat, izložba omota svih nosača zvuka izvođača narodne i pop muzike iz Danilovgrada i Bjelopavlića. Ovim će NVO "Crnogorski bluz" učestvovati na prvom narednom konkursu za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama u Opštini Danilovgrad.

Portal Analitika