Fudbal

Čelsi osvojio Liga kup!

Fudbaleri Čelsija osvojili su Liga kup, pošto su u finalu na Vembliju savladali gradskog rivala Totenhem sa 2:0 (1:0).
Čelsi osvojio Liga kup!
Portal AnalitikaIzvor

Oba gola ’Plavci’ su postigli poslije odbitaka – prvi je pao u 45. minutu i pripisan je Džonu Teriju, a u 56. minutu Kajl Voker skrenuo je loptu u mrežu poslije udarca Dijega Koste.

To je prvi trofej za Žozea Murinja još od 2012. godine, a Čelsi je trenutno prvi na tabeli Premijer lige i čeka PSŽ u revanšu osmine finala Lige šampiona (1:1 u Parizu).

Čelsi je u 45. minutu stigao do vođstva, uz malo sreće, ali i zbog očajne reakcije odbrane ’Pijevaca’. Vilijan je izveo slobodni udarac sa desne strane, lopta se odbila do Džona Terija na sedam-osam metara od gola, a kapiten Čelsija postiže gol nakon što se lopta odbila od Harija Kejna i prevarila Lorisa. U 56. minutu ekipa Žozea Murinja je postigla i drugi gol, i to uz mnogo sreće. Dijego Kosta primio je loptu iskosa sa lijeve strane poslije dodavanja Fabregasa, zakoračio je ka gol-autu i šutirao iz teškog ugla, ali se lopta odbila od noge Kajla Vokera i ponovo je Loris bio prevaren ne svojom krivicom – 2:0. 

To je peti put u istoriji da Čelsi osvaja Liga kup, a i prethodna dva puta to su učinili sa Murinjom na čelu, u sezonama 2004/2005. i 2006/2007. 

Portal Analitika