Region

VUČIĆ: Toni Bler nije na platnom spisku vlade

Srpski premijer Aleksandar Vučić stavio je juče tačku na sve nedoumice u vezi sa posjetama i odnosom bivšeg premijera Velike Britanije Tonija Blera i predstavnicima njegovog kabineta. Vučić je potvrdio da Blerov dolazak i angažman Vladu Srbije ne košta ni dinar.
VUČIĆ: Toni Bler nije na platnom spisku vlade
Portal AnalitikaIzvor

- Mi te pare nemamo, a to što neko ne može da shvati da se iza svega ne kriju nikakve kombinacije nije moj problem - izričit je premijer.

Na pitanje da li je i on, kao i nekoliko ministara, prije nekoliko dana ćaskao i pio kafu sa novopečenim savjetnikom srpske vlade, Vučić kaže da Bler nikoga ne savjetuje, nego obučava.

"Nikad ne ćaskam kada su takve stvari u pitanju jer je riječ o ozbiljnim razgovorima, a kafu i ne pijem. Sa Blerom sam se do sada sretao pet-šest puta. Spreman sam da uvijek nešto naučim, pa tako i od Blera, kao što je Ðinđić mnogo toga naučio od svog prijatelja Gerharda Šredera. Odbacujem kritike opozicije zbog susreta sa Blerom jer je njegova zemlja učestvovala u NATO bombardovanju. I države koje su vodili Žak Širak i Gerhard Šreder su u tome učestvovale, a isti ti koji me napadaju su ih 2001. objeručke dočekali i hvalili se time", izričit je bio Vučić i dodao da se njegov odnos prema bombardovanju  nije promjenio.

Na pitanje zašto su predavanjima i susretima prisustvovali samo pojedini ministri, odgovorio je da to nema nikakve veze sa stranačkom pripadnošću  i da je ministar Antić bio na jednom od ranijih sastanaka.

- Ministri u čijoj nadležnosti su veliki i važni infrastrukturni projekti imaće sastanke - zaključio je Vučić.

(kurir.rs)

Portal Analitika