Fudbal

Klop: Potpuno savršenstvo

Trener Borusije Dortmund Jirgen Klop rekao je da je pobjeda nad Šalkeom sa 3:0 bila savršena, dok su njegovi fudbaleri bili oduševljeni važnim trijumfom.
Klop: Potpuno savršenstvo
Portal AnalitikaIzvor

Borusija je protiv Šalkea došla do četvrte uzastopne pobjede, posle koje je skočila do desetog mjesta na tabeli.

„Ovo popodne je bilo savršeno, a utakmica je bila sjajna od prvog do posljednjeg minuta. Imali smo mnogo šansi u prvom poluvremenu. Bilo je važno da se ne unervozimo. U 78. minutu nas je konačno krenulo“, rekao je Klop.

Klopovi izabranici su postigli tri gola u roku od osam minuta, a još slađe je što je to ostvareno nad velikim rivalom u ’derbiju Rura’, koji je bio favorit u tom meču. 

„Ništa bolje od ovoga nećemo osjetiti ove sezone. Ovo je za nas bila utakmica godine, i za nas i za navijače. Stvarno smo zaslužili pobjedu. Bili smo bolji tim sve vrijeme. Oduševljeni smo što smo pobijedili“, rekao je Marko Rojs, strijelac trećeg pogotka. 

Poslije trećeg gola na meču, Pjer-Emerik Obamejang stavio je na lice masku superheroja Betmena, a Rojsu je dao masku njegovog pomoćnika Robina. 

„Uvijek pokušavamo da se zabavimo. To nam je falilo u prvom dijelu sezone, a takve stvari uvijek dobro dođu. Zajedno smo ručali prije dva dana i tada nam je ovo palo napamet“, rekao je Rojs. 

Portal Analitika