Abiznis

Pogrešne račune za struju dobilo 5.700 građana

Elektroprivreda Crne Gore je u prošloj godini uvažila preko 5.700 reklamacija potrošača na pogrešno obračunate i izdate račune za struju.
Pogrešne račune za struju dobilo 5.700 građana
Portal AnalitikaIzvor

„Procenat opravdanih reklamacija u odnosu na ukupan broj izdatih računa u 2014. godini iznosio je svega 0,129 odsto“, kazali su Danu iz EPCG-a.

Prema njihovim riječima, razlog tako malog broja grešaka je i to što prije štampanja računa postoji logična kontrola, kojom se provjerava eventualna nelogična potrošnja. Iz EPCG su dodali da je njihova Služba za reklamacije obradila sve reklamacije primljene tokom 2014.

Energetska kompanija mjesečno izda oko 370 hiljada računa za struju što je na godišnjem nivou oko 4,4 miliona računa.

„Greške na računima za utrošenu električnu energiju su logične, jer se radi o preko 300 hiljada očitavanja i štampanja računa mjesečno, pa su greške posljedice u očitavanju mehaničkih brojila ili grešaka prilikom unosa podataka u bazu. Ipak radi se o greškama koje su ispod nivoa statističke greške“, naveli su iz EPCG.

Izvor: Dan

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
F FRAPANTNO.
02.03.2015. 10:30

Elektroprivreda Crne Gore je u prošloj godini uvažila preko 5.700 ? a koliko nije UVAZILA koja BROJKA jesuli se oni tek tako ZALILI vjerijem da je ta cirka nepravilnosti nemara BAHATOSTI cinovnika ELEKTROPRIVREDE samovolje njiove bar 10 PUTA veci dakle imamo 50.HILJADA ZALBI dakle svakodnevno kada podijelimo na 365. dana bude da svakodnevno se zali na njihov RAD po 137. ljudi -potrosaca na njiove USLUGE-u prosjeku, zaista FRAPANTNO. Dje tu INSPEKCIJA da KAZNI kao sto kaznjava PEKARE i male trgovce preduzetnike itd,,, MOLIM DA OBJAVLJUJETE KOMENTARE KRITICKE ZADRZINE zato ste ovdje da se mozemo ZAKITI i preko PORTALA ANALITIKE -valjda vas neko i CITA ?

4
0
R Redovni platiša
02.03.2015. 00:58

Da ste tako revnosni u otklanjanju "logičnih grešaka u očitavanju", ne bi se "potkralo" ovih 5700. Ali je naša Elektroprivreda vrlo ažurna kada isključuje struju potrošačima koji ne plaćaju ili ne plate na vrijeme (a možda nemaju hljebom da se prehrane).Sramota!

4
0
9 94601
02.03.2015. 00:50

Da ste tako revnosno pazili na greške, kao što primjećujete ove interpunkcijske, ne bi napravili onih "sitnih" 5700. Elektroprivreda je vrlo revnosna pri isključivanju onih koji duguju za trošnu struju (a možda nemaju hljebom da se prehrane), ali svoje "logične greške u očitavanju" ažurno naplaćuje. Sramota!

4
0
S Samo par ispravki
01.03.2015. 14:30

1.kod "najveći PROBLEM" nedostaje vam "je" 2.ne piše se "energecke", nego "energetske" 3. apelujete valjda da se priča procesuira ili pokrene ... jer provocira je potpuno drugo značenje ima još konstruktivnih grešaka, ali sve u svemu ... 3+

1
10
I INTERPUKCIJA
01.03.2015. 16:35

Zasto bi bile greska:,,,1.kod "najveći PROBLEM" nedostaje vam "je" ,,(kad si shvatio da je rijec o PROBLEBU) ? Takodje : ,,,2.ne piše se "energecke", nego "energetske" , Dalje kazete alli ipak SHVACATE i pored vase skromne INTELIGENCIJE ocito, ,,, apelujete valjda da se priča procesuira ili pokrene.... Da u pavu si ALI PROVOCIRAM da se ona pokrene -jer izgleda da nema se volje da se prane nasi POPLJACKANI GRADJANI njih 5.700,00 OCETELI da vam SJUTRA svih 5 700 dodjemo pred DISTRIBUCIJOM sa VAMELJAMA pa bit ce nas 18.HILJADA --pa cete nas onda i sa krivom INTERPUKCIJOM dobro shvatiti.

10
0
P Po slovu ZAKONA !
01.03.2015. 11:59

Pogrešne račune za struju dobilo 5.700 građana Najveci PROBLEM sto oni ne uvazavaju ZALBE , takav DRSKI MONOPOLSKI SISTEM nema nidje na SVIJETU,, GRADJANI su prinudjeni TUZBE da pisu. Njihovi prvnici napisu , otklonicemo kada se donese PROCEDURALNO rjesenje i time se PRAVNO POKRIJU-ja zaista neznam kako ce SUD odgovoriti na jednu moju ZALBU po tom stavu ENERGECKE MAFIJE koja tako pokriva njihove TROSKOVE i gubitke pokrivajuci PLJACKU preko urednih GRADJANA koji muku muce da plate i ono sto su POTROSILI. TRAZIM i KORISTIM ovu priliku da nas SUD ZASTITI gradjane -od ove MONOPOLISTTICKE MAFIJE koja PRECITANE SATOVE sa viskom potrosene STRIJE LEGALIZUJE sa starih na nove satove i to se vidi ne trebaju DOKAZI ,SUD mora uvaziti takve TUZBE a AKTERE te DRSKE PLJACKE kazniti po ZAKONU ! ps, Insistiram i APELUJEM da se ova PRICa provocira u nasem DRZAVNOM PARLAMENTU-5.700 je brojka koja ukazuje da se to radi PLANIRANO sistemacki NIKAKO SLUCAJNO , slucajno b

16
0