Politika

Lakušić: Ako se ne odreknemo plata, nije bojkot nego odmor

Opozicija bi trebalo da napusti parlament, ali i sve javne funkcije, poručio je funkcioner Demokratskog fronta (DF) Zoran Lakušić, dodajući da ako se ne odreknu plata nije u pitanju bojkot nego odmor.
Lakušić: Ako se ne odreknemo plata, nije bojkot nego odmor
Portal AnalitikaIzvor

DF je nakon neuspjeha ideje o formiranju prelazne vlade najavio organizovanje protesta radi demokratske smjene vlasti, a iz opozicije dolaze i prijedlozi o bojkotu parlamenta.

„Svaka ideja koja dolazi od dokazanih opozicionih subjekata i pojedinaca vrijedna je razmatranja, posebno ako njena implementacija može dovesti do promjene vlasti“, kazao je Lakušić za Dan.

Prema njegovim riječima, osim napuštanja parlamenta, neophodno je napuštanje i svih lokalnih skupština, čak i onih, kako je naveo, u kojima opozicija ima vlast.

Dosadašnje ideje o bojkotu, kako je naveo, završavane su fijaskom.

„Prema mom mišljenju, te ideje su bile zasnovane na neiskrenom pristupu, sitnim stranačkim kalkulacijama i konstantnim nadgornjavanjima“, kazao je Lakušić.

On smatra da ideju mora da podrži cijela opozicija.

„Tu aktivnost pratilo bi i odricanje od poslaničkih plata, zarada lokalnih funkcionera, odborničkih nadoknada i sredstava koja političkim subjektima pripadaju po osnovu Zakona o finansiranju političkih partija“, objasnio je Lakušić.

Novac bi, kako je rekao, trebalo da bude uplaćen u Fond za žrtve tranzicije i organizaciju protesta.

Izvor: Dan

Foto: dan.co.me

Portal Analitika