Društvo

Herceg Novi: Karneval sam sebi presudio - raspao se prije spaljivanja

Posljednja fešta u okviru 46. Praznika mimoze na Škveru završila je neslavno. Kako prenosi Radio Jadran, prije nego što mu je suđeno i presuđeno spaljivanjem zbog nedaća koje je u prošloj godini nanio Herceg Novom, karneval Vlastoljub Dangubić je sam sebi presudio.
Herceg Novi: Karneval sam sebi presudio - raspao se prije spaljivanja
Portal AnalitikaIzvor

Ogromna lutka, koju su do plaže Bijela vila donijeli kamionom, raspala se u vreće, krpe i sunđere. Očigledno nije bila dobro napravljena niti je imala metalnu kontrukciju, kao ranijih godina.

- Bilo je to ne malo razočarenje organizatora, koji su pravljenje karnevala ugovorili s nekom podgoričkom firmom. Jesu li se Novljani osramotili, ili je karneval "imao saobraćajni udes" na putu iz Podgorice do Novog, pa su ga uždili raspadnutog? Kako bilo, na karnevalske svečanosti pala je mala sjenka. A nikada više nije bilo posjetilaca. Šetalištem je milila kilometarska kolona, djelila se mimoza, rakija, vino, smokve, a u kafićima nije bilo mjesta. Neki ribari su iskoristili gužvu da dobro prodaju palamide i cipole - navode iz Radio Jadrana.

Feštu su začinili Gradska muzika Herceg Novi, Mjesna muzika Đenovići, trombonjeri, mažoretke, klapa Stari kapetan.

Karnevalu Vlastoljubu Dangubiću ipak je suđeno i na kraju je spaljen, po scenariju Željka Černousa. Za tradicionalnu ceremoniju, koja je ove godina možda dobila i neku novu simboliku, bili su zaslužni glumci Hercegnovskog pozorišta.

2802karneval1
Portal Analitika