Društvo

RADONČIĆ: Sinoć sam bio žrtva osvetničke policijske torture

Nakon što se prošle sedmice u više navrata javno obraćao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću tražeći od njega da zvanično sasluša bivšeg policijskog inspektora Slobodana Pejovića po krivičnoj prijavi kojom se tereti za učešće u ratnom zločinu deportacije muslimana, novinar i publicista Šeki Radončić danas se oglasio novim saopštenjem povodom sinoćnje izjave koju je dao u policijskoj stanici u Plavu.
RADONČIĆ: Sinoć sam bio žrtva osvetničke policijske torture
Portal AnalitikaIzvor

U otvorenom pismu proslijeđenom Portalu AnalitikaRadončić je od crnogorskog MUP-a dobio poziv da sinoć oko 23 časa zvanično da izjavu povodom dvije SMS poruke koje je uputio novinaru Seadu Sadikoviću, zbog sinoćnjeg gostovanja Pejovića u emisiji koju uređuje na TV Vijesti.

- Ovim putem upoznajem javnost sa još jednim policijskim isljeđivanjem i maltretiranjem kojem sam bio izložen u noći između 27. i 28. februara ove godine, a sve u režiji prodavaca laži i po nalogu ministra policije Raška Konjevića. Protivno bilo kakvoj logici, osim logici državne mafije, policajci crnogorskog MUP-a su me u noćnim satima pozvali da dam izjavu povodom dvije SMS poruke koje sam uputio Seadu Sadikoviću nakon što sam, prošlog ponedjeljka, na TV Vijesti, odgledao naručeni intervju toga novinara sa Slobodanom Pejovićem u kojem su njih dvojica, pred očima hiljada gledalaca, iznijeli najgore moguće uvrede koje se mogu izreći za jednog čovjeka u Crnoj Gori. U te dvije poruke, koje sam naravno potpisao, upoznao sam Sadikovića da će on, vlasnici Vijesti i njihov sagovornik biti tuženi za neviđene javno izgovorene uvrede, te da ću vlasnike TV Vijesti tužiti za 500.000 eura odštete, Pejovića za 50.000 i Sadikovića za 20.000 - napisao je Radončić.

On prilično oštrim tonom nastavlja otvoreno pismo, u kome navodi da je "ministar policije Raško Konjević ostao vojnik Miodraga Perovića, koji ne štiti građane i zakon", već želi da sačuva vlasnike Vijesti "od plaćanja obeštećenja za iznešene uvrede i laži". U istom stilu nastavlja i kada pominje lidera SDP-a Ranka Krivokapića, jer sinoćnje davanje izjave u policiji smatra "osvetničkom policijskom torturom tipičnom za '48. godinu", kojom šalju jasnu poruku da "vlasnici koncerna Vijesti i njihovi najamnici mogu javno da lažu, vrijeđaju, kleveću".

- Svako ko pokuša da se, makar i sudskim putem zaštiti od njihovog medijskog progona i linča, može samo očekivati "betonjerku". Mene zastrašiti neće - odlučno zaključuje Radončić.

Povodom davanja pomenute izjave u policijskoj stanici u Plavu, Radončić je zatražio i zvanično izjašnjavanje Ombudsmana za ljudska prava, Šućka Bakovića, Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, i ministra pravde Duška Markovića.

Portal Analitika