Ostalo

Rajhelt najbrži u Garmiš Partenkirhenu

Austrijanac Hanes Rajhelt pobjednik je osmog spusta sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u Vengenu. On je do treće pobjede ove sezone, ukupno desete u Svjetskom kupu, došao u vremenu minut, 11 sekundi i 90 stotinki.
Rajhelt najbrži u Garmiš Partenkirhenu
Portal AnalitikaIzvor

Ove sezone dobio je i spust u Vengenu i superveleslalom u Biver Kriku. Rajhelt, koji je u Biver Kriku bio zlatni u superveleslalomu, za stotinku bio je brži od drugoplasiranog sunarodnika Romeda Baumana.

Dominaciju Austrijanaca u Garmiš Partenkirhenu upotpunio je trećeplasirani Matijas Majer sa 24 stotinke slabijim vremenom od pobjednika. Na četvrtom mjestu završio je Italijan Silvio Varetoni, peti je bio njegov sunarodnik Dominik Paris, a šesti Amerikanac Marko Saliven. Osvajač zlatnog odličja u spustu na Svjetskom prvenstvu u Biver Kriku, Švajcarac Patrik Kueng, nastup je završio na 12. mjestu, dok je 19. bio Norvežanin Kjetil Jansrud.

Jansrud je vodeći je u plasmanu spusta sa 469 bodova. Rajhelt je drugi sa 385, dok je treći Paris sa 357 bodova. U generalnom plasmanu Svjetskog kupa čelnu poziciju zauzima Marsel Hiršer 1028 bodova. Jansrud je drugi sa 924, a treći Francuz Aleksis Pinturo sa 699 bodova. Skijaši će sjutra u Garmiš Partenkirhenu voziti superveleslalom. (Mina)

Portal Analitika