Politika

LPCG: Zatečeni smo i ožalošćeni zbog ubistva Borisa Nemcova

Liberalna partija Crne Gore LPCG zatečena je i duboko ožalošćena sinoćnom tragedijom koja se dogodila u Moskvu, kada je u centru grada ubijen Boris Nemcov, istaknuti lider ruske opozicije i jedan od lidera liberalne stranke Narodne slobode u Rusiji, koja je članica ALDE saveza liberala Evrope.
LPCG: Zatečeni smo i ožalošćeni zbog ubistva Borisa Nemcova
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Liberalna partija Crne Gore, kao članica ALDE saveza, izražava iskreno saučešće i punu podršku kolegama i prijateljima iz Rusije koji su dio naše velike, evropske, liberalne porodice - saopšteno je iz LPCG.

Oni su kazali da je „iz ALDE saveza liberala Evrope saopšteno da je Rusija sinoć izgubila snažnog i hrabrog političara koji je bio istinski demokrata.

- Oni su oštro osudili brutalno ubistvo Nemcova i ocijenili da je ovo pokazatelj koliko je loša situacija i stanje stvari u Rusiji, te da je sigurnost svih ruskih demokrata pod stalnom prijetnjom. LPCG vjeruje da je ovo poruka svim demokratskim snagama u Evropi, a posebno državama u tranziciji kakva je i Crna Gora. Ovo jeste poruka da, svi zajedno, moramo još snažnije nastaviti reformske procese u našoj državi i što prije uvesti crnogorsko društvo u porodicu demokratskih država članica EU i NATO saveza, što  će u konačnom biti garant sigurnosti svih građana i građanki i njihovog prava na slobodu govora i ličnog opredjeljenja - zaključuju iz LPCG.

Portal Analitika