Društvo

Podgorica i dalje bez bioskopa na otvorenom, nema ni zahtjeva ni dokumentacije

Glavnim projektom rekonstrukcije Doma vojske u Podgorici za potrebe Muzičkog centra Crne Gore i Crnogorske kinoteke nije predviđen otvoreni bioskop na terasi tog objekta, niti je on tražen projektnim zadatkom, zvanično je saopšteno Portalu Analitika iz Direkcije za javne radove.
Podgorica i dalje bez bioskopa na otvorenom, nema ni zahtjeva ni dokumentacije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Radovi na zgradi u kojoj će svoj kutak - uključujući i manju bioskopsku salu - imati Crnogorska kinoteka, privode se kraju. Kako je našem portalu ranije rečeno, očekuje se da će do kraja ove godine nove prostorije biti useljene.

Nezvanično smo ranije saznali da postoji ideja da se na dijelu terase ovog objekta, koji se nalazi na samoj obali Ribnice, napravi i ljetnji bioskop. Time bi glavni grad ponovo dobio mjesto za filmske projekcije pod vedrim nebom, u kojima su Podgoričani nekada rado uživali, naročito tokom toplih ljetnjih noć u ljetnjoj bioskoposkoj bašti kina Kultura.

Pitali smo Direkciju za javne radove da li će takva ideja, eventualno, biti realizovana. Tim povodom dobili smo odgovor da tako nešto nije predviđeno glavnim projektom rekonstrukcije nekadašnjeg Doma vojske.

- Odgovor na pitanja da li je takva intervencija uopšte moguća i koliko bi mjesta bilo u publici budućeg otvorenog bioskopa, nije moguće dati bez prethodne izrade projektne dokumentacije - precizirali su iz te institucije.

Foto: skyscrapercity.com

Portal Analitika