Društvo

Komisija za procjenu šteta obišla devetnaest domaćinstava

Komisija za procjenu šteta nastalih od elementarnih nepogoda Glavnog grada - Podgorice je, u periodu od 1. januara 2015. do 27. februara 2015. godine, postupajući po podnešenim zahtjevima za procjenu šteta izvršila obilazak devetnaest domaćinstva sa područja Glavnog grada i Gradskih opština Golubovci i Tuzi, saopšteno je Portalu Analitika iz PG Biroa.
Komisija za procjenu šteta obišla devetnaest domaćinstava
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Uredno su sačinjeni zapisnici na osnovu kojih je uz primjenu utvrđene metodologije izvršena procjena nastalih šteta  prouzrokovanih elementarnom nepogodom u iznosu od 49.824,00 eura od čega 1.500,00 eura je procijenjena šteta na teritoriji GO Golubovci, a 3.232,00 eura na teritoriji GO Tuzi.

Komisija je procjenjivala štete nastale usled olujnog vjetra, požara i uginuća stoke.

Na području  Glavnog grada - Podgorice podnijeto je 19 zahtjeva, od čega je obrađeno 16 i ukupno utvrđena šteta u iznosi od 45.092,60 eura.

U Gradskoj opštini Golubovci podnijet je jedan zahtjev za procjenu štete koji je obrađen i na osnovu tog  zahtjeva utvrđena šteta u iznosu  od 1.500,00 eura.

U Gradskoj opštini Tuzi  su podnijeta dva zahtjeva za procjenu štete, pri čemu je na osnovu izvršene obrade utvrđena šteta u iznosu od 3.232,00 eura

Dakle, od ukupnog broja zahtjeva koji je podnesen Komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, odnosno 22, obrađeno je njih 19 čiji je ukupni iznos štete procijenjen na 49.824,00 eura.

Nakon izvršene procjene Komisija je sve obrađene zahtjeve sa procijenjenom pojedinačnom štetom proslijedila Vladinoj Komisiji za procjenu šteta nastalih od elementarnih nepogoda na dalji postupak i odlučivanje.

Portal Analitika