Turizam

Vlastoljub Dangubić krivac za nedaće Novljana biće „užgan na lomaču“

Spaljivanjem krivca za sve nedaće Novljana u protekloj godini - novskog karnevala, Vlastoljuba Dangubića, sjutra će u Herceg Novom biti završen mjesec fešte od ribe i vina u čast mimoze, prenosi Radio Jadran.
Vlastoljub Dangubić krivac za nedaće Novljana biće „užgan na lomaču“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Spaljivanje će tradicionalno biti obavljeno u Gradskoj luci, a početak programa i karnevalske povorke najavljen je za 10 sati sa Glave od mula, uz Gradsku muziku, mažoretke, trombonjere, klapu "Stari kapetan", klonove, kao i one koji žele da učestvuju pod maskama.

Karnevalu Novskome, Vlasotljubu Dangubiću sudiće se po teškim i nadasve "optužbama opštepoznatim narodu novskome" , kaže se u "optužbi", koju je za ovu priliku ponovo priredio kolumnista Novskih novina, autor knjige "Pogledi sa Mamule", Željko Černous, alijas Škrabalo Brzić.

"Narod Novoga i okoline imao je prilike dosta godina gledat kako je Vlastoljub djelovao. Ili tačnije nije djelovao ni radio ništa. Sav posao oko koga se on savijao i umarao bilo je micanje njegovih usana, jezika i grla, jer je svo vrijeme prič'o, obećavao, išao na radne ručkove i svečane večere, jeo, pio i punio sebi špagove i putov'o po svijetu, nekad sam na svoju ruku, nekad po direktivi. Obeć'o je novu školu u Igalu, novu Autobusku stanicu u Igalu, obeć'o je nove hotele, nova radna mjesta, nove kulturne i turističke sadržaje" - kaže se u "optužnici".

Dotakao se Škrabalo Brzić svih problema koji su potresali Opštinu novsku - od politike, ekonomije do kolektora, te će stoga tužilac Magistar Vita tražiti da se Vlastoljubu Dangubiću sudi zbog "izdaje, prevare, omađijavanja naroda i unošenja razdora". Tražiće da kazna bude najoštrija i da se optuženi karneval užga na lomaču.

Suđenje i spaljivanje "uprizoriće" i ovog puta glumci Hercegnovskog pozorišta, maškarani u sudiju: Vremenka Tempa Pravdića, tužilac, u ime naroda i njegovog opstanka - magistar Vita, kao i uzaludni branilac, Živko Uzmipara, prenosi Radio Jadran.

Portal Analitika