Košarka

ABA: Budućnost brani 2. mjesto u Solnoku

Košarkaši Budućnost Volija gostovanjem Solnoku nastavlju borbu za drugo mjesto, i što bolji plasman pred start plej-ofa ABA lige. ’’Plavi’’ sve drže u svojim rukama, zavise od svojih rezultata, i gostovanjem timu iz Mađarske žele da dokažu da se sa pravom nalaze tu đe jesu.
ABA: Budućnost brani 2. mjesto u Solnoku
Portal AnalitikaIzvor

‘’Solnoki je ekipa koja ima već deset pobjeda, gdje su veliku većinu, ako ne i sve ostvarili na domačem terenu. Izuzetno težak domaći teren, igraju sjajno tamo. Sa druge strane, u gostima su dosta mekani i u principu, to ih je koštalo nekog većeg rezultata. Posjeduju jako ozbiljan tim, sa dosta individualnog kvaliteta, dosta poznatih igrača - Džons, Gibson, bivši naš igrač Strahinja Milošević, ispod koša su u međuvremenu, na poziciji četiri, angažovali Lija. Međutim, ono što mene najviše zabrinjava jeste da smo od ponedjeljka krenuli puni elana i jako kvalitetno pristupili svojim obavezama, ali imali smo puno pehova i stvarno se nalazimo u jednoj specifičnoj situaciji - Rejnolds neće igrati ovaj meč, jer ima distorziju zgloba, od ponedjeljka veče, koja je ozbiljnija...Utorak veče smo imali povredu mladog igrača Čarapića koji je završio sa hirurškim zahvatom na oku, da bi sinoć imali povredu pete Suada Šehovića, koji je gotovo cijeli dan proveo u snimanju na magnetnoj rezonanci, tako da je i on pod velikim znakom pitanja’’, kazao je trener Igor Jovović uoču puta.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu takmičenja upisala 16 pobjeda i ima šest više od sjutrašnjeg rivala. Dobila je i prvi međusobni duelpred svojim navijačima 75:68.Prošle sezone podgoričkom timu pripala su oba duela. Prvi međusobni duel u Solnoku dobila je 84:75, a pred svojim navijačima 86:77.Meč Solnoki – Budućnost igra se u subotu od 19 sati.

tabelaaba27-02raspored1aba27-02raspored2aba27-02
Portal Analitika