Rukomet

NEAGU: Mi smo Budućnost, uvijek idemo na pobjedu

Poslije dvije neđelje pauze, rukometašice Budućnosti nastavlju takmičenje u Ligi šampiona. "Plave" su obezbijedile četvrtfinale, a jako blizu su osvajanja prvog mjesta u grupi 1 Glavne runde elitnog takmičenja. Još jedan korak ostao je do potpunog ispunjenja tog cilja, a to je pobjeda nad Dinamom iz Volgograda pred domaćom publikom.
NEAGU: Mi smo Budućnost, uvijek idemo na pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

- Srećne smo što se vraćamo rukometu poslije dvije neđelje pauze. Znamo da će biti jako teško protiv Dinama. U prvom meču smo ih dobili sedam razlike, i sigurno da sada dolaze da odigraju dobar meč.  Dobro smo se pripremile, znamo njihov način igre. Želimo da odigramo dobro, želimo da odigramo dobro za naše navijače jer znamo da nemamo još puno utakmica u "Morači". I nadam se da ćemo slaviti u neđelju - poručila je Kristina Neagu koja ističe da neće biti lako, iako su u prvom kolu slavile u Rusiji čak 25:18.

"Ali, sada znamo šta nas očekuje od njih. Bilo je teško u Rusiji jer odavno nijesmo igrali mečeve Lige šampiona. Iznenadile su nas u prvom poluvremenu njihovom agresivnošću. Ali, mi smo Budućnost, igramo kod kuće i u "Morači" morate uvijek da date i više od 100 odsto sebe ako hoćete da nas pobijedite."

Budućnost je bez greške odradila prva tri meča, ima tri boda više od Ruskinja koje su pobjedama u posljednja dva kola u gostima potvrdile da se radi o odličnoj ekipi. Neagu je zadovoljna svojom formom.

- Što se tiče moje forme, uvijek može bolje. Iz dana u dan želim da budem bolje, tako i treniram. Ali, najvažnije je da svaka od nas da maksimum u neđelju. Bitno je da Budućnost pobijediti, a ja ću dati sve od sebe da joj pomognem u tome - poručila je Neagu koja se osvrnula i na osvajanje drugog mjesta u izboru najboljih rukometašica svijeta u 2014. godini.

- Nijesam ni razočarana ali ni srećna. Najvažnije je da sam napokon povezala jedan period od januara do decembra bez povreda, da odigram cijelu godinu. Dobra stvar je što sam uošte nominovana nakon svih ovih godina povreda i teškog života van parketa. Ponavljam, želim sa Budućnosti da upišem dobar rezultat, imamo cilj ove sezone i želimo da ga ispunimo - kazala je Neagu.

Meč Budućnost - Dinamo Sinara igra se u neđelju od 19 sati. Ostali parovi kola su Vardar - Lajpcig i Tiringer - Krim.

tabelals27-02rasporedlszene27-02
Portal Analitika