Politika

VUKOVIĆ: Opozicija nastavila sa besmislenim potezima

Funkcioner i poslanik DPS-a Miodrag Vuković kazao je u izjavi za Portal Analitika da opozicija pričama o protestima, prelaznoj vladi i vladi u sijenci želi da zaustavi proces autodestrukcije u sopstvenim redovima.
VUKOVIĆ: Opozicija nastavila sa besmislenim potezima
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući najave opozicionih partija da će početi sa obilaskom terena kako bi se pripremili za proteste, kao i najave da će početi sa formiranjem vlade u sijenci, Vuković je istakao da je to samo nastavak besmislenih poteza.

- Očekivano je da naša opozicija nastavi sa besmislenim potezima i najavama budućih besmislenih poteza jer ne postoje objektivni i na činjenicama zasnovani razlozi da se radi na onome na čemu opozicija insisitira. Nervoza u opoziciji izazavana je mnogim razlozima a prije svega slabom podrškom građana zbog lutanja, neubjedljivosti, neautentičnosti, nejasnih kontradiktornih poruka - za što su sami krivi - kazao je Vuković za Portal Analitika.

To je, kako je kazao funkcioner DPS, rezultiralo teškim izbornim porazima koji su izazvali lomove u opoziciji. Vuković isitče da opozicija želi da izmjesti probleme iz svoje kuće na nivo države.

- Oni time žele da pokušaju da zaustave vrlo negativan proces autodestrukcije u samoj opoziciji. I dosadašnje najave tektonskih promjena - demonstracija na kojima bi došlo 400 000 ljudi, pa jedna vlada, zatim druga vlada - sve su to nejasni koncepti koji ne mogu ništa donijeti niti mogu funkcionisati - rekao je Vuković.

On je poručio da „prvo treba skočiti pa onda reći hop“.

- Oni treba da ubjeđuju narod da na te proteste treba izaći prije svega a nisam siguran da će u tome uspjeti. Mislim da je su Crnogorci dovoljno politiki pismeni da znaju u kakvoj državi žive i kroz kakve procese prolaze i što su naši prioriteti. Takođe, građani znaju kakve poruke dolaze iz međunarodne zajednice i znaju da smo najuspješnija priča kada je u pitanju region ali i šire - poručio je Vuković.

 

B.K.

Portal Analitika