Društvo

Ski centar Vučje domaćin prvog Snow dance festivala

Ski centar Vučje biće domaćin prvog Snow dance festivala 14. i 15. marta, takmičari će se nadmetati u disciplinama border cross i big air, a obezbijeđene su nagrade veće od pet hiljada eura.
Ski centar Vučje domaćin  prvog Snow dance festivala
Portal AnalitikaIzvor

Kako su najavili orzganizatori, posjetioci festivala iz Nikšića do Vučja i nazad putovaće besplatno autobusima zahvaljujući podršci lokalne uprave.

Saopšteno je da će besplatan biti parking i ulaz u festivalsku arenu.

"Članovi grupe S.A.R.S, najpopularnijeg benda na ex-jugoslovenskim prostorima, biće glavne zvijezde Festivala. Domaćin festivala biće vodeći crnogorski hip hoper Niggor, a imena još desetak bendova i DJ-eva biće poznata nakon vikenda", kazali su organizatori.

Najavljeno je da se za takmičenja u najekstremnijim disciplinima, big airu (akrobatskim skokovima, let do 40 metara) i border krosu (trka četvorice, oko dva kilometra) prijavilo tridesetak bordera iz regiona.

"Biće kompletna reprezentacija Srbije, najbolji iz Bosne i Hercegovine a učešće su najavili i Makedonci, a najviše takmičara biće iz Crne Gore, koji će posebno biti bodovani", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ukupni fond novčanih nagrada dvije hiljade EUR, za najbolje u big airu i boardcrossu a najbolji u domaćoj konkurenciji, pioniri, žene i veterani, dobiće i sportsku opremu ukupne vrijednosti oko dvije hiljade EUR.

Više od hiljadu EUR vrijede i posebne nagrade poput ljetovanja.

Oko 200 posjetilaca uoči i za vrijeme festivala biće nagrađeno prigodnim poklonima.

Navodi se da će kompletan sektor za Snow Dance biti iza hotela, pa će Ski centar normalno raditi.

"Snijega ima dovoljno i biće ga do aprila. Centar radi bez prekida, a za sjutra i preksjutra su predviđene prve promo žurke i nagradne igre za djecu i roditelje", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika