Fudbal

Da li je na pomolu renesansa italijanskog fudbala?

Roma, Inter, Napoli, Torino, Fiorentina, svi će danas u Nionu biti u žrijebu za osminu finala. Izgleda da su za razliku od nekih ranijih godina italijanski klubovi ozbiljnije shvatili takmičenje u LE. Neki su bili favoriti, Inter protiv Seltika, Napoli protiv Trabzona ili Roma protiv Fejenorda, neki baš i nijesu, nije se očekivalo da Fiorentina eliminiše Totenhem, niti da Torino izbaci Bilbao.
Da li je na pomolu renesansa italijanskog fudbala?
Portal AnalitikaIzvor

Napoli koji je eliminisan u kvalifikacijama za LŠ je nastavio ozbiljno da igra u Evropi, to je Benitezov mentalitet, lako su prošli Trabzon. Torino je osvetio Napolitance, Inter vidi šansu u ovom takmičenju, Manćini će učiniti sve da stigne daleko.

Praktično je bitka za titulu riješena, Roma će moći da se posveti Evropi, a ni Fiorentina nije naivna, bez obzira na to kakav je Totenhem izveo tim, "Ljubičasti" zasluženo idu dalje. Ovo nas vraća u devedesete, kada je Serija A bila daleko najbolja liga na svijetu i kada su timovi stizali redovno u završnicu sva tri evropska takmičenja.

Sada je u eliti samo Juve, sa šansom da preko Dortmunda ode u četvrtfinale i ponovi uspjeh od prije dveij godine. Danas u Nionu nema ograničenja, italijanski klubovi bi mogli da se sastanu među sobom. Prošle godine je recimo bilo tako kada je Juve eliminisao Fiorentinu.

Posljednji put četiri italijanska tima su bila u ovoj fazi Kupa UEFA krajem prošlog vijeka i zanimljivo svi su eliminisani, u pitanju su bili Parma, Juve, Roma i Udineze. Sada bi svi, ako ne igraju među sobom mogli daleko.

Portal Analitika