Društvo

HRAPOVIĆ: Privatne apoteke neće bojkovati ugovor s Fondom

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Kenan Hrapović demantovao je navode nekih medija da će privatne apoteke bojkotovati potpisivanje ugovora sa Fondom prema kojima od 1. marta osiguranici i u tim apotekama mogu podizati ljekove na recept.
HRAPOVIĆ: Privatne apoteke neće bojkovati ugovor s Fondom
Portal AnalitikaIzvor

Gostujući na Radiju Crne Gore Hrapović je kazao da su neke apoteke već ugovorile saradnju sa Fondom , ali konačan broj biće zvanično saopšten sjutra na konferenciji za novinare. On je naveo da će pacijenti ubuduće  moći brže da dođu do ljekova.

„Međutim,to ne znači da će apoteke biti snabdjevenije jer je budžet ograničen i ne može da zadovolji potrebe. Analize su pokazale da fond od skoro 45 miliona eura nije dovoljan“, kazao je Hrapović za Radio Crne Gore.

 Prema njegovim riječima jedan od razloga što u apotekama i zdravstvenim ustanovama nema ljekova jeste što Ministarstvo zdravlja nije na vrijeme, to jest do kraja godine, dostavilo Fondu bilans potreba za medikamentima i medicinskim sredstvima.

„Bilans je dostavljen prošle nedjelje i zato je Montefarm sa zakašnjenjem raspisao tender. Apsolutno se kasni. To je paradoks, to je bruka sistema, ali, nažalost je tako“, izjavio je Hrapović.

On je kazao da postoji  mogućnost da se, kao i ranije, iskomplikuje tenderska procedura, navodeći da u proteklom periodu zbog takvih propusta niko nije odgovarao, a zašto, nema objašnjenje. Najavio je da će početkom marta nestašica ljekova biti ublažena  umrežavanjem privatnih apoteka.

rtcg.me

Portal Analitika