Fudbal

Rasel Krou kupuje Lids?

Oskarovac Rasel Krou upitao je svoje pratioce na Tviteru da li misle da je pametno da kupi ekipu Lids Junajteda. Nekadašnji premijerligaš i učesnik Lige šampiona bio je u vlasništvu 'Eleonora Sports Limiteda' i konroverznog Masima Čelina, koji je poslije zabrane prodao sve akcije u firmi i klubu.
Rasel Krou kupuje Lids?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi BBC, čovjek koji je Oskarom nagrađen za ulogu u kultnom filmu 'Gladijator', inače veliki navijač Lidsa, otkrio je da bi kupio klub ukoliko bi mu neko to ponudio i ako bi se navijači složili.

Ukoliko bi postao vlasnik četrnestoplasiranog tima druge lige Engleske, Krou bi ispunio svoj dječački san, pošto je poznato da je od malih nogu veliki navijač tima iz Zapadnog Jorkšira, kada je preko BBC u Australiji pratio gotovo sve mečeve tima sa Eland Rouda. On je već suvlasnik Saut Sidnej Rabitonsa, ragbi tima koji se takmiči u nacionalnoj ligi Australije.

Nekadašnji učesnik polufinala Lige šampiona nalazi se u velikim problemima u posljednjih deset godina, prevashodno finansijskim. Činilo se da će se sve promijeniti dolaskom Čelina i spomenute kompanije, ali je Italijan proglašen krivim za utaju poreza, pa mu je bilo zabranjeno da vodi klub do desetog aprila.

Krou, koji ima oko 1,7 miliona pratilaca na Tviteru, prema specijalizovanim sajtovima posjeduje oko 80 miliona dolara, ali bi samo njegovo ime privuklo veliki broj sponzora. Takođe, nije morao dugo da čeka na odgovor, navijači Lidsa bili su oduševljeni, a ubrzo se oglasilo i zvanično udruženje navijača.

"Rasele, želimo da se glas navijača 'čuje' i na Upravnom odboru. Voljeli bismo da nam se pridružiš", stoji u tvitu navijača Lidsa.

Portal Analitika