Društvo

HIPOTEKARNA BANKA: 20.000 eura za ljetnju studentsku praksu u Milanu

Hipotekarna banka je, u saradnji sa kompanijom Career Paths, obezbijedila dvije stipendije za studente crnogorskih univerziteta, u ukupnoj vrijednosti od 20 hiljada eura. Program stipendiranja podrazumijeva ljetnju praksu u renomiranim kompanijama u Milanu, u trajanju od dva mjeseca.
HIPOTEKARNA BANKA: 20.000 eura za ljetnju studentsku praksu u Milanu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

To je danas predstavljeno na konferenciji u Podgorici, kojoj su, osim predstavnika Hipotekarne banke, prisustvovali profesori i studenti sa fakulteta kojima su stipendije namijenjene.

“Strateška ulaganja u tehnologiju, kontinuiranu edukaciju i obuku zaposlenih su osnovni činioci koji stoje iza uspješnog poslovanja Hipotekarne banke. Nastojimo da dobrobit uspješnog poslovanja podijelimo i sa društvenom zajednicom, kroz brojne društveno odgovorne akcije koje pokrećemo i u kojima učestvujemo”, rekao je Nikola Špadijer, direktor sektora za poslovanje sa fizičkim licima.

On je podsjetio da Hipotekarna banka konstantno ulaže u obrazovanje  mladih ljudi koji planiraju da svoje ambicije ostvare u bankarskom sektoru.

“Ovaj program je jedinstven, jer se radi o ljetnjoj praksi u trajanju od dva mjeseca koja će se održati u Milanu.  Praksa će u potpunosti biti prilagođena studentima i odvijaće se po modelu ‘Učenje na osnovu iskustva’. U zavisnosti od profila odabranih studenata,  biće održana u nekoj od najrenomiranijih italijanskih ili svjetskih kompanija”, istakao je Špadijer.

Vrijednost same stipendije je 8.200 eura po studentu, a Hipotekarna banka će, kako bi studenti bili potpuno relaksirani i rasterećeni ostalih obaveza tokom ova dva mjeseca, pokriti i troškove avionske karte, kao i džeparca u visini od 1.500 eura.    

“Sigurni smo u to da će studenti prepoznati i iskoristiti svoju šansu da budu učesnici jednog od najprestižnijih programa stipendiranja studenata u Crnoj Gori”, istakla je Ana Ristić, direktorica marketinga Hipotekarne banke, predstavljajući uslove i program stipendiranja.

Pravo na dodjelu stipendije imaju redovni studenti, državljani Crne Gore i to:

•studenti IV godine Ekonomskog fakulteta iz Podgorice, smjer Finansije i bankarstvo,

•studenti III godine Univerziteta Donja Gorica, Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis

•studenti  IV godine specijalističkih studija, smjer Međunarodna ekonomija, UDG  

•studenti III godine redovnih studija Univerziteta Mediteran, smjer Finansijski menadžment

•studenti IV godine specijalističkih studija Univerziteta Mediteran, smjer Finansijski menadžment

Gornja starosna granica za zainteresovane studente je 23 godine, a prosječna ocjena mora biti veća od 8,5. 

Svaki student tokom ljetnje prakse prolazi kroz proces mentorstva koji podrazumijeva savjetovanja o karijeri, treninge, procjene i probne intervjue. Svakom studentu dodjeljuje se Career Paths Trener ekspert koji obezbjeđuje alate i vještine neophodne za uspjeh studenta. Na kraju procesa mentorstva biće sprovedeni probni intervjui kako bi se pomoglo studentima da poboljšaju svijest o sebi i da usavrše svoje odgovore tokom poslovnih intervjua. Tokom ove prakse studenti se uče i da prepoznaju svoje sopstvene vrijednosti, da istraže svoja interesovanja i sposobnosti I tako oblikuju svoju budućnost i počinju graditi svoje sopstvene projekte. Sa svojim ličnim Career Trener ekspertom svaki student će evaluirati i procijeniti svoja interesovanja, vještine i vrijednosti.

Takođe, studenti će pojedinačno upoznati eksperta iz oblasti kojom žele da se bave a ovi profesionalci, sa  velikim radnim iskustvom u potpunosti će biti spremni da pomognu studentima da identifikuju svoja specifična interesovanja. Pored osmonedjeljne prakse u okviru odabrane kompanije, studenti će imati priliku da učestvuju na mnogobrojnim poslovnim događajima , kao i da upoznaju kulturno - istorijske znamenitosti Milana i regije Lombardija.

“Svi zainteresovani studenti se za ovu jedinstvenu stipendiju mogu prijaviti putem posebnog web portala www.ljetnjapraksahb.com gdje se pored aplikacione forme mogu naći i svi detalji ove ljetnje prakse. Rok za prijavu je 12. mart 2015. Neophodno je da studenti imaju odgovarajući stepen poznavanja engleskog jezika. Hipotekarna banka i Career Paths će i u fazi prijavljivanja i posebno tokom ljetnje prakse biti posvećeni zainteresovanim studentima i onima koji budu odabrani da odgovore na sva njihova pitanja i pomognu im u svakoj fazi ovog procesa’, naglasila je Ristić.

Portal Analitika