Abiznis

Izvjesna realizacija projekta na Plavim horizontima

Ministar finansija dr Radoje Žugić sa saradnicima sastao se juče sa izvršnim direktorom Qatari Diar kompanije Gregom Bankhurstom.
Izvjesna realizacija projekta na Plavim horizontima
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak je bio prilika da se još jednom potvrdi namjera Qatari Diara da, u najkraćem roku, otpočne aktivnosti na izgradnji luksuznog turističkog kompleksa u Crnoj Gori, na lokaciji Plavi horizonti. Imajući u vidu da su imovinsko pravna pitanja u najvećoj mjeri riješena, odnosno da su otklonjene prepreke za početak realizacije projekta, Ministar Žugić je ukazao da preostala otvorena pitanja ne mogu i neće ugroziti izvjesnost uspješnosti investicije.

Bankhurst je posebno zahvalio timu ministra finansija na prepoznavanju važnosti ovog kapitalnog projekta, kao i na ažurnosti i uloženim naporima, koji su omogućili nesmetan nastavak saradnje u ovom segmentu. Naime, direktor Bankhurst upoznao je Ministra da su pripremni radovi već u toku, kao i da se u narednom periodu očekuje dinamiziranje planiranih aktivnosti.

Zajednički je konstatovano da je riječ je o jednom od najvećih investicionih projekata, koji će Crnu Goru rangirati kao jednu od najatraktivnijih svjetskih destinancija, i čija će izgradnja imati višestruke benefite za privredu Crne Gore, koja se prije svega ogleda u rastu konkurentnosti, smanjenju nezaposlenosti i generisanju ekonomskog rasta, navodi se u saopštenju. 

Portal Analitika