Crna hronika

Uhapšeno 59 lica po međunarodnim potjernicama

Službenici Uprave policije MUP-a su, od početka 2015. godine, postupajući po međunarodnim Interpolovim potjernicama, a uz podršku NCB Interpol Podgorica, lišili slobode 9 lica, među kojima je i Ivan Bagaev, star 49 godina, državljanin Ruske Federacije, kojeg NCB Interpol Moskva potražuje zbog osnovane sumnje da je na teritoriji te države u saučesništvu lišio života četiri lica, saopšteno je sinoć iz Uprave policije.
Uhapšeno 59 lica po međunarodnim potjernicama
Portal AnalitikaIzvor
Službenici crnogorske policije su, postupajući po inostranim međunarodnim potjernicama, u toku 2014. godine na teritoriji naše države lišili slobode 50 lica, dok je izručeno 36 lica a ostala lica čekaju izručenje.
 
Na graničnim prelazima je u prošloj godini lišeno slobode 36 lica, dok su ostala lica lišena slobode na osnovu operativnih aktivnosti na terenu. Tako je u Podgorici lišeno slobode 9 lica, Budvi 2 lica i po jedno lice u Baru, Ulcinju i Herceg Novom.
 
Najveći broj lica lišenih slobode u našoj zemlji je po međunarodnim potjernicama Srbije, Njemačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije i Mađarske.
 
Lica se najčešće potražuju zbog krivičnih djela iz oblasti krijumčarenja opojnih droga, kao i imovinskih delikata (teške krađe). U prethodnom periodu bilo je i lica lišenih slobode koja se potražuju zbog krivičnih djela ubistva, krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta i ratnih zločina.
Portal Analitika