Region

Veliki požar u fabrici u Osijeku

Večeras u 21 sat veliki požar proširio se fabrikom Drava International u Brijestu, na kraju Osijeka u Hrvatskoj, javlja RTL.
Veliki požar u fabrici u Osijeku
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Zasad nema dojava o povrijeđenima. Neslužbeno se saznaje kako su u fabrici za vrijeme izbijanja požara ljudi još uvijek radili, jer se u fabrici radi u tri smjene. Ipak, radnici su evakuisani na vrijeme.

Fabrika Drava International bavi se proizvodnjom, reciklažom i preradom plastike.

Vatrogasne stanice JPVP Osijek i DVD-ovi iz Osijeka i okoline krenule su na teren,

izvijestili su iz Centra 112.

Darijo Premec, portparol PU osječko-baranjske, za Index je kazao kako se drumski i željeznički saobraćaj odvijaju normalno.

"Mogu vam reći da je prva dojava stigla u 20:44 sata, o tome kako je požar buknuo u jednoj od hala fabrike. Što se tiče stanja u saobraćaju, drumski saobraćaj se odvija normalno i tu nema poteškoća. Željeznički saobraćaj je takođe redovan, ističem to jer je u blizini željeznička pruga. Za sada nemamo dojava o ozlijeđenim osobama", kazao je Premec.

Na stotinjak metara od hale zahvaćene vatrom nalazi se trafostanica, a u blizini su i skladište i punionica plina INE. Usto, prve kuće u naselju Brijest, u kojem gori hala fabrike, od fabrike su udaljene tek oko 200 metara, javlja Nova Tv.

Boris Banjan, zapovjednik javne profesionalne vatrogasne stanice Grada Osijeka, kazao je kako je požar lokalizovan oko 22 sata.

Izvor i foto: index.hr

 

Portal Analitika