Društvo

Privatne apoteke do sjutra mogu potpisati ugovor sa Fondom

Zainteresovane privatne apoteke u Crnoj Gori koje žele da izdaju ljekove na recept po dogovorenim uslovima, sjutra do 16 sati mogu potpisati ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje, saopšteno je iz Fonda.
Privatne apoteke do sjutra mogu potpisati ugovor sa Fondom
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Mediji su jutros objavili da privatne apoteke u Crnoj Gori neće potpisati ugovore sa Fondom za zdravstveno osiguranje zbog neodgovorajućih uslova plaćanja, koji bi ih, navodno, doveli u situaciju da snose teret sanbdijevanja i liječenja građana.

U reagovanju Fonda navodi se da su današnjim sastankom sa predstavnicima privatnih apoteka završili postupak pregovaranja o tekstu ugovora koji im je Fond ponudio, kako bi izdavale ljekove na recept.

„Zainteresovane privatne apoteke u Crnoj Gori koje žele da izdaju ljekove na recept po dogovorenim uslovima, sjutra do 16 časova mogu potpisati ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, na javni poziv koji je Fond raspisao 5. avgusta prošle godine, javilo se 114 apoteka, a njih 112 ispunjava propisane uslove.

„U koliko privatnih apoteka će građani moći da uzimaju ljekove na recept, kao i pod kojim uslovima, saopštićemo na konferenciji za novinare u petak“, najavili su iz Fonda.

Foto: fzocg.me

Portal Analitika