NATO

NATO Konferencija o izgradnji integriteta u sektoru odbrane

Šefica kabineta Ministarstva odbrane Sanela Đozgić i savjetnik za odbranu u Misiji Crne Gore pri NATO u Briselu Krsto Perović učestvuju u radu NATO konferencije o izgradnji integriteta u sektoru odbrane, koja se održava od 23. do 25. februara u Vašingtonu u Sjedinjenim Američkim Državama.
NATO  Konferencija o izgradnji integriteta u sektoru odbrane
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Na Konferenciji, kojom je predsjedavao ambasador Trasivulos Teri Stamatopoulos, pomoćnik generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbjednosnu politiku, predstavljen je nedavno usvojeni Plan integriteta Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, čiji je proces izrade prepoznat kao primjer dobre prakse i uspješne saradnje Crne Gore i NATO“, stoji u saopštenju.

Kako se navodi aktivnosti Crne Gore na planu primjene preporuka NATO izvještaja iz ove oblasti su ocijenjene veoma pozitivno.

„U prilog tome govori i činjenica da je NATO pripremio posebnu publikaciju posvećenu aktivnostima koje Crna Gora sprovodi na planu izgradnje integriteta, odgovornosti i transparentnosti u sektoru odbrane, koja je promovisana tokom Konferencije“, stoji u saopštenju.

Portal Analitika