Politika

Pozitivna: Ispitati kako je trošen novac iz lokalnog budžeta

Pozitivna Crna Gora zatražila je od nadležnih državnih organa da ispitaju način na koji je u posljednje dvije godine trošen novac iz lokalnog budžeta Opštine Andrijevice, a kojima je raspolagao njen predsjednik Srđan Mašović.
Pozitivna: Ispitati kako je trošen novac iz lokalnog budžeta
Portal AnalitikaIzvor

Kako su poručili, na osnovu niza osnovanih sumnji nadležno tužilaštvo treba da ispita i način na koji su obavljane procedure u odnosu na dodjelu koncesija za teritoriju Andrijevice, a koje je sprovodilo Ministarstvo.

- Treba da se pita i način na koji su, da li su i u čijem interesu koncipirani prostorni planovi s tim u vezi, kao i da li je u tom procesu bilo favorizovanja pojedinaca bliskih Mašoviću - naveli su iz te stranke.

Poručeno je da je lokalna vlast u kontinuitetu vršila politički pritisak prilikom zapošljavanja i onemogućavala građane da budu tretirani pod istim kriterijumima.

- Nemoguće je drugačije objasniti činjenicu da se zapošljenju imaju nadati samo ljudi bliski Mašoviću i da tu „stanuje“ cijela pamet grada podno Koma. Isto tako, značajan novac koji se odliva iz lokalnog budžeta se dalje netransparentno troše u pojedinim mjesnim zajednicama, bez odgovarajućih izvještaja i odluka - saopšteno je iz Pozitivne.

Zato je, apelovali su oni, potrebno da tužilaštvo ispita sve navedene aktivnosti.

»Puno osnovanih sumnji i na dokumentima baziranih činjenica ukazuje na to da se radilo i radi o aktivnostima koja su imale elemente bića krivičnog djela, protivpravnih radnji, zloupotreba službenog položaja i nezakonitog lobiranja kako pred lokalnim, tako i pred državnim organima«, kaže se u saopštenju.

Oni su poručili da je potrebno utvrditi kako se novac građana Andrijevice ne bi odlivao ka onima koji imaju najviše, nego ka onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Portal Analitika