Fudbal

LŠ: Arsenal napada Monako, Atletiko u Leverkuzenu

Prve mečeve osmine finala Lige šampiona večeras će zatvoriti dueli u Londonu i Leverkuzenu. Arsenal će ugostiti nezgodni Monako, dok Bajer domaćin vicešampionu Evrope madridskom Atletiku. Na tako atraktivni timovi kao juče, ali sigurno da se možemo nadati lijepom fudbalu.
LŠ: Arsenal napada Monako, Atletiko u Leverkuzenu
Portal AnalitikaIzvor

Treneru Arsenala Arsenu Vengeru sigurno neće biti lako u večerašnjem meču Lige šampiona koji njegov tim igra protiv Monaka, ekipe u kojoj stekao trenersku reputaciju. Sam Venger je prizno da mu nije svejedno što će se sastati sa bivšim klubom, u pokušaju da konačno, poslije četiri sezone u kojima je ispadao u ovoj fazi takmičenja, prođe u četvrtfinale.

- Iskreno, bio je to emotivni šok za mene kada sam na žrijebu vidio koga smo izvukli. Uopšte se nijesam nadao da ćemo dobiti Monako, jer već pet, šest godina zaredom u osmini finala se sastajemo sa evropskim gigantima, Bajernom, Barselonom, Milanom... Šanse za prolaz su 50:50. Naš adut je veće iskustvo igranja u Ligi šampiona, što ćemo pokušati da pretočimo u kvalitet na terenu - istakao Venger.

Arsenal je ako se pogleda trenutna forma i snaga tima favorit u duelu sa "kneževima", ali će to morati i da dokaže na terenu stadiona "Emirati".

U drugo meču večeri na "Baj Areni" snage će odmjeriti Bajer Leverkuzen i Atletiko Madrid. Popularne "jorgandžije" su u prošloj sezoni stigle do finala, a samo dva minuta ih je dijelilo do podizanja pehara Lige šampiona. Četa Dijega Simeonea ove sezone će pokušati da ispravi propušteno i pokuša da u svoje vitrine donese "ušati pehar". Bajer je u prethodna četiri dvomeča sa španskim ekipama bio eliminisan, dok su madridski crveno-bijeli bili uspješni u posljednjih pet okršaja sa njemačkim ekipama u nokaut fazama.

Golman fudbalera Atletiko Madrida Migel Anhel Moja rekao je da vjeruje da njegova ekipa može da izvuče „pozitivan rezultat" protiv Bajera iz Leverkuzena.

„Utakmica u Ligi šampiona je uvijek posebna, neđeljama iščekujemo ovaj duel. Igramo protiv njemačkog kluba i biće teško. Nemaju dobre rezultate u Bundesligi ove sezone, ali mislim da će se to promijeniti. Poštujemo protivnika, ali ulazimo u utakmicu sa željom da ostvarimo pozitivan rezultat koji će nam donijeti prednost uoči revanša", rekao je Moja.

Fudbaler Bajera Omer Toprak propuštiće utakmicu zbog suspenzije, a neizvjestan je nastup Larsa Bendera i Tina Jedvaja.

„Imamo kvalitetan tim i želimo da odigramo što više utakmica u Ligi šampiona", rekao je Toprak.

Atletiko nije eliminisan od strane njemačkog kluba još od sezone 1979/1980, kada je bolji bio Dinamo Drezden. Bajer i Atletiko su do sada odigrali dva meča, u sezoni 2010/2011. u grupnoj fazi Ligi Evrope, a oba puta je rezultat bio 1:1. Ovo će biti prilika i jednim i drugima da ostvare prvi trijumf, ali i naprave iskorak ka plasmanu u četvrtfinale najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Portal Analitika