Košarka

NBA: Odlični Kari, sjajno veče Lava i Vestbruka

U noći između utorka i srijede odigrana su četiri meča u najjačoj košarkašoj ligi, a favoriti su opravdali uloge i dobili svoje mečeve.
NBA: Odlični Kari, sjajno veče Lava i Vestbruka
Portal AnalitikaIzvor

Golden Stejt je i dalje najbolji tim lige, a poslije neočekivanog poraza od Indijane, sada su savladali Vašington 114:107. Stef Kari je vodio Voriorse do trijumfa sa 32 poena, a pomoć je standardno imao u Kleju Tompsonu koji se ovaj put zaustavio na 17 poena.

Klivlend je zahvaljujući fenomenalnoj šuterskoj večeri Kevina Lava došao do pobjede nad Detroitom 102:93. Krilni centar Kavalirsa pogodio je čak osam trojki i sa 24 poena bio najefikasniji u timu. Lebron je dodao 19 poena uz 11 asistencija, dok je Kajri Irving upisao 18 poena u pobjedničkoj ekipi.

Oklahome je zabilježila pobjedu protiv Indijane 105:92 na krilima tripl-dabla Rasela Vestbruka. Fenomenalni plej je preuzeo lidersku palicu u ekipi Tandera u odsustvu povrijeđenog Duranta, a meč je završio sa 20 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Efikasniji od njega bio je Serž Ibaka sa 23 poena. U poraženoj ekipi solidnom partijom je jedino mogao da se pohvali Majls koji je meč završio sa 21 poenom.

Dalas je kao domaćin savladao Toronto na krilima Elisa i Novickog. Bek Mevsa završio je susret sa 20 poena, dok je Njemac dodao 18. Reptorsima nije pomogla timska igra pošto je čak šest igrača završilo meč sa dvocifrenim učinkom.

Rezultati:

Dalas – Toronto 99:92

Detroit – Klivlend 92:103

Oklahoma Siti – Indijana 105:92

Vašington – Golden Stejt 107:114 

Portal Analitika