Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Stanić: Nijesmo odbili građane, već Medojevića, Mandića, Kneževića i ostale profesionalne opozicionare

Stanić: Nijesmo odbili građane, već Medojevića, Mandića, Kneževića i ostale profesionalne opozicionare

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) odbijanjem opozicione inicijative za formiranje prelazne vlade nije odbila građane Crne Gore, nego Medojevića, Mandića, Kneževića i ostale profesionalne opozicionare crnogorske političke scene, saopštio je Mirko Stanić, portparol SDP-a.
Stanić: Nijesmo odbili građane, već Medojevića, Mandića, Kneževića i ostale profesionalne opozicionare
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da je pristojnost u politici i demokratski kapacitet koji je SDP pokazao kroz prihvatanje poziva opozicije da obrazloži svoje viđenje ideje prelazne Vlade, kod većine opozicionara stvorila osjećaj gotovog posla i  dogovora o formiranju te vlade.

“Sad vidimo da je to bila greška i da se sa većim dijelom opozicije ne može komunicirati u toj ravni, jer  upravo oni značajno doprinose negativnim procesima u političkom životu Crne Gore. SDP nije odbila građane Crne Gore, nego Medojevića, Mandića, Kneževića i ostale profesionalne opozicionare crnogorske političke scene. Jedinstveni u napadu na one koji im nijesu obezbijedili pozicije koje toliko žele, pokazali su koliko su  ozbiljni i jedinstveni u zadnjih pola godine - od raskola u Pozitivnoj, podjela u SNP-u i vidljivog cijepanja DF-a, do optužbi za uzimanje novca, tajkunsko osnivanje partija, saradnje sa DPS-om,  udbaške medijske metode obračuna i svega što smo se naslušali da govore jedni o drugima u proteklih nekoliko mjeseci”, ističe se u saopštenju Stanića.

Portparol SDP-a dalje kaže da se boji da je skoro sve o čemu pričaju u opoziciji jedni o drugima vrlo blizu istini  i da je upravo ovakva opozicija problem u demokratizaciji crnogorskog društva, budući da umjesto korektivnog faktora vlasti, postaje, kako kaže, faktor nedemokratskog djelovanja i u sopstvenim redovima i u politici uopšte.

“Ali to je već njihov problem dok zadatak SDP-a ostaje da traži rješenja za probleme kojih nije malo u našoj zemlji, kako bi omogućili bolji i kvalitetniji život za sve naše sugrađane”, zaključio je Stanić.

Portal Analitika